Big Wheels yllätti vielä järjestäjänsä

Jo 15. kerran järjestetty Pieksämäen Big Wheels -tapahtuma onnistui vielä tarjoamaan pienen yllätyksen järjestäjilleenkin.

– Kun säätilaa ja ennusteita katsoi, täytyy ihmetellä, että autoja tuli noin paljon. Se oli täysi yllätys, myhäili tapahtumatuottaja Heikki Skyttä lauantaina alkuillasta.

Vaikka aamupäivän taivas oli paksussa pilvessä ja vettä vihmoi moneen otteeseen, Pieksäjärven ranta-alueelle kokoontui jälleen yli tuhat erilaista harrasteajoneuvoa: dollarihymyjä, moottoripyöriä, jenkkirekkoja ja 70-luvun eurooppalaisia ja japanilaisia perheautoja, joiden osuus on pikku hiljaa koko ajan lisääntynyt.

Vuosi vuodelta on pidentynyt myös Ford Mustangien rivistö Pieksäjärven rannassa. Samalle alueelle kokoontuneita Mustangeja oli tällä kertaa yli 30.

Yksi kokoontumisajon erottuvista valopilkuista oli myös joensuulaisen Laitisen perheen kirkkaankeltainen Dodge Business Coupe -37. Projekti oli kolme vuotta levällään ja nyt ensimmäistä kesää ajossa.

– Kaverin luona lähdin käymään ja toista autoa ostamaan, mutta ihastuinkin tähän.En tiedä miksi. Muoto vain teki sen, Sami Laitinen kertoo.

Yleisöä Big Wheels -lauantai keräsi järjestäjän alustavan arvion mukaan sateesta huolimatta lähes 10 000. Sää selkeni iltapäivän mittaan ja kokoontumisajon päättänyttä paraatia seurasi taas tuhansia ihmisiä Pieksämäen katujen varsilla.