Bussilakko pysäyttää kaupunkiliikenteen perjantaina

Perjantaina 2 helmikuuta järjestettävä AKT:n työnseisaus pysäyttää Kuopion seudun joukkoliikenteen lähes kokonaan.

Kuopion ja Siilinjärven kaupunkiliikenteen linjoja 4–40 ei liikennöidä kello 3–18. Liikennöinti alkaa pääsääntöisesti iltakuuden jälkeen.

Lisäksi ei liikennöidä kaupunkiliikenteen pienkalustolinjoja 1–3 sekä linjoja 5X, 6X, 8A, 9, 15, 19, 22, 29 ja 30.

Esimerkiksi noin 4 000 henkilön työpaikka KYS ei ole tehnyt erityisjärjestelyä perjantain ajaksi. Edellisen bussilakon aikaan ruuhkia tai muita ongelmia ei tullut.

– Hirvittävä määrä ihmisiä tietysti meillä liikkuu varsinkin aamuvuoron vaihdon aikaan ja parkkipaikkoja on rajallinen määrä. Mutta erikoisjärjestelyihin ei ruvettu, sanoo KYSin turvallisuuspäällikkö Olli Siitonen.

Myöskään Savon ammattiopiston Kuopion pääyksikössä Presidentinkadulla ei ole päivään varauduttu erikoisemmin. Normaalisti oppilaitoksen edessä on bussien kulkue kahdeksan aikaan.

– Jokainen hoitaa kyytinsä. Katsomme aina jälkikäteen, joutuuko korvaamaan oppitunteja jos on ollut poissa, sanoo rehtori Birgitta Kankaanpää.

Palveluliikenne toimii perjantaina normaalisti Kuopion ja Siilinjärven kaupunkiliikenteessä.

Myös kaukoliikenteen vuoroista suurin osa liikennöidään normaalisti. Pohjois-Savon ely-keskuksen Waltti-liikenteeseen kuuluvista vuoroista ajetaan Pohjois-Savon alueella kaikki normaalisti torstain tilannetiedon mukaan.

IL:n kysely: Niukka enemmistö hyväksyy perjantain lakkoilun

Näin mielenilmaus vaikuttaa savolaisyrityksiin - isot kaupat uhattuna, tehdas kiinni, messumatka vaakalaudalla...

Lakko pysäyttää Kuopion seudun joukkoliikenteen perjantaina