Bussilla ympäri lähiökuppiloita – viime vuonna ruuhkista kärsinyt tapahtuma varautuu yleisöryntäykseen

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty bussibaarikierros pidetään jälleen Kuopiossa 9. syyskuuta. Tapahtuman ideana on tutustuttaa ihmiset lähiökuppiloihin kiertämällä niitä busseilla.

Viime vuonna tapahtuma oli niin suosittu, että bussikuljetus ruuhkautui ja kaikki eivät mahtuneet kyytiin. Tänä vuonna ruuhkaan on varauduttu ja busseja kulkee yhden sijasta neljä, joista jokaiseen mahtuu noin 16 henkeä. Myös ravintolat varautuvat isommalla määrällä henkilökuntaa.

Myös baareja on tullut lisää. Tänä vuonna kierroksessa ovat mukana Pollen Poika, Bierstube, Antura, Sataman Helmi, Sporttipubi Futari, Pörri, Ampiainen, Kaivuri, Ullan Krouvi, Kellonsoittaja, Puijon Pub, Huntteri, Leopardi, Karhunpesä, Cantina Casagrande, Käskynkkä, Tony's Pub ja Rio Grande. Mukana myös aiempaa enemmän ravintoloita. Uutena alueena mukaan otettiin Petonen. Viime vuonna baareja oli mukana 12, kun taas tällä kertaa 18.

Kiertämistä varten saa hakea leimapassin mistä tahansa ravintolasta. Passilla osallistutaan arvontaan, ja se toimii bussilippuna. Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista. Bussi pysähtyy jokaisen ravintolan kohdalla noin parinkymmenen minuutin välein.

Tapahtuman järjestävät kuopiolaisten lähiökuppiloiden omistajat. Viime vuonna tapahtuma oli kesäkuussa, jolloin osallistujia oli 600-700. Tänä vuonna se haluttiin siirtää syyskuulle, jotta esimerkiksi kaupungin uudet opiskelijat voisivat lähteä mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pubikierroksen suosio löi järjestäjät ällikällä - Osa osallistujista jäi ilman kyytiä