Cordia Plus pisti ovensa kiinni

Kuopioon perustetun terveyspalveluyrityksen Cordia Plussan toiminta keskeytyi maanantaina.

Yhtiö ilmoitti maanantaiaamuna Itä-Suomen aluehallintovirastoon (avi), ettei se ole löytänyt itselleen terveydenhuollon palveluista vastaavaa johtajaa. Johtajan löytyminen on edellytyksenä, että sairaalan toiminta voi voimassa olevalla luvalla jatkua.

–Toiminta on keskeytetty toistaiseksi, eikä sitä ole niin kauan kuin vastaava lääkäri löytyy, terveydenhuollon ylitarkastaja Ritva Makkonen Itä-Suomen avista toteaa.

–Eihän siellä (Cordiassa) viime vuonnakaan ollut juuri lainkaan toimintaa, toimintakertomuksen mukaan ihan muutama potilas.

Makkosen mukaan mistään aikatauluista ei ole ollut yrityksen kanssa puhetta.

–Odottelemme ja seuraamme nyt tilannetta. Sinällään lupaa ei voi lopettaa aivan yksinkertaisesti, vaan se on pitkä prosessi. Toiminnan keskeyttäminen oli nyt yksinkertaisin tie.

Sairaalan asiainhoitaja ja hallituksen varajäsen Olga Iivanainen sanoo, että sairaala hakee edelleen itselleen vastaavaa lääkäriä.

–Yritämme koko ajan. Tarkoituksena on palkata osaava ammattilainen. Kirurgi. Sellainen on jo näköpiirissä.

Iivanaisen mukaan vastaava johtaja oli jo nimetty huhtikuussa, mutta kielteinen julkisuus sai lääkärin perumaan tulonsa.

Kuopiolaisen yksityisen sydänsairaalan Cordian raunioille vuonna 2012 perustetun Cordia Plussan omistaa venäläinen liikemiespariskunta Ekaterina Mitusova ja Vladimir Mitusov.

Yrityksen ylilääkäri sanoi itsensä irti huhtikuun alussa. Myös muuta henkilökuntaa on sairaalasta lähtenyt.

Entinen ylilääkäri Jyrki Nuutinen on kertonut julkisuudessa, että hänellä on sairaalasta kymmeniä tuhansia euroja palkkasaatavia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.