Destia voitti Pieksämäen tiet

Destia on voittanut kilpailutuksessa Pieksämäen alueen maanteiden kunnossapidon urakan. Sopimus alueurakasta on viisivuotinen ja alkaa lokakuussa 2018.

Kunnossapitourakoitsija vaihtuu tässä yhteydessä. Edellinen, vuonna 2014 alkanut nelivuotinen sopimus on ollut Savon Kuljetus Oy:llä.

– Pieksämäki on alueena tuttu, sillä olemme hoitaneet alueen kunnossapitoa aiemminkin. Jokaisessa urakassa on omat haasteensa. Alamme valmistella urakkaa jo alkuvuonna, jotta pääsemme tositoimiin heti urakan alkaessa, kertoo työpäällikkö Panu-Jussi Ruottinen Destiasta.

Alueurakoissa urakoitsija vastaa talvikunnossapidon lisäksi ympärivuotisesti sorateiden pinnanhoidosta, viher- ja puhtaanapitotöistä ja erilaisten varusteiden ja laitteiden, kuten liikennemerkkien kunnossapidosta. Myös päällysteiden paikkaukset kuuluvat urakkaan.

Pieksämäen alueurakkaan kuuluu 1081 tiekilometriä, josta noin puolet, 554 kilometriä, on sorateitä.

Koko maassa teidenhoito on jaettu 79 alueurakkaan, joista Destialla on nyt suurimpana 43. Pohjois- ja Etelä-Savossa Savon Kuljetus Oy on hoitanut Pieksämäen lisäksi Kuopion ja Nilsiän urakoita, Lemminkäinen Intra Oy Savonlinnan ja YIT Rakennus Oy Mikkelin alueurakkaa.

Suonenjoen ja Nilsiän alueiden urakat ovat myös katkolla 2018. Tarjouskilpailu uusista sopimuksista ratkeaa kevättalvella.