Earth Hour tarjosi tilaisuuden kynttiläillalliselle

Maailma oli Kuopiossakin lauantai-iltana tunnin verran parempi ja pimeämpi, kun WWF:n suurin kansainvälinen ilmastotapahtuma Earth Hour sammutti valoja pitkin maapalloa, Pohjois-Savossakin.

Kuopion kaupunki haastoi mukaan keskustan yrityksiä, jotka sammuttivat osittain julkisivun valaistustaan.

Myös kaupungintalon ja torin valaistus sammutettiin – kaupungintalon tornia ja kellotaulua lukuun ottamatta.

Pimeinä olivat myös Puijo, Lyseon lukio ja kaupunginteatterin julkisivuvalaistus. Valoja sammutettiin myös kodeissa ympäri kaupunkia.

Lauantaina kuudetta kertaa järjestetty ilmastotempaus yhdistää sadat miljoonat ihmiset maailmassa ilmaston puolesta. Valot sammuivat miljoonien kotien lisäksi monien maiden valtiojohdolta. Tapahtumalle tukensa on antanut muun muassa YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

–Sammutamme valot Earth Hourin ajaksi YK:n toimipisteistä. Tällä haluamme osoittaa sitoutumisemme siihen, että kaikille maapallon ihmisille saadaan kestävästi tuotettua energiaa", kertoo Ban Ki-moon.

Earth Hour on maailmanlaajuinen valomerkki ilmaston puolesta. Kuudessa vuodessa Earth Hour on noussut maailman suurimmaksi yksittäiseksi osallistavaksi ympäristötapahtumaksi.

Suomesta valot sammuivat Presidentinlinnan johdolla tuhansista kodeista, sadoista yrityksistä, yli sadasta koulusta ja päiväkodista sekä kymmenien kuntien tärkeimmistä maamerkeistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaksi miljardia sammuttaa valot ilmaston puolesta