"Ei ollut kylmää vettä" - vapun vietto alkoi perinteisellä professorin uitolla

Kuopion vappu käynnistyi jälleen perinteisellä Veljmies-patsaan lakituksella ja professorin uitolla.

Tänä vuonna uittovuorossa oli kauppatieteiden tohtori Mervi Niskanen, joka pulahti veteen jalka kipsattuna. Virkistävän pulahduksen sai samalla myös yksi Niskasta kantanut opiskelija.

– Märältä tuntuu. Ei ollut kylmää, kannattaa muidenkin kokeilla, Niskanen naurahti uintireissunsa jälkeen.

Opiskelijavapun perinteet eivät olleen Niskaselle vieraita, eikä häntä laskettu altaaseenkaan ensimmäistä kertaa. Hän nimittäin pääsi harjoittelemaan uintia jo vuonna 1985 lakittaessaan Havis Amanda -patsasta Helsingissä. Tuolloin patsaan lakitus tapahtui vielä altaan kautta ja lakittajat kastuivat vääjäämättä.

Niskanen on toiminut Kuopion yliopistolla kauppatieteiden lehtorina vuosina 2005–2007 ja professorina 2008–2009 sekä sittemmin Itä-Suomen yliopistossa rahoituksen professorina vuodesta 2010 lähtien. Häntä on kuvailtu erittäin opiskelijamyönteiseksi ja pidetyksi professoriksi.

– Hän on muun muassa ohjannut ja tarkistanut yhteensä 156 pro gradu -tutkielmaa vuodesta 2005 lähtien, kertoo ISYY:n hallituksen 2. varapuheenjohtaja Elina Kilponen valinnan taustoista.

Kuopion perinteinen vapputapahtuma, yliopiston professorin uitto, järjestettiin tänä vuonna jo 43. kerran. Vastaavanlaista tapahtumaa ei järjestetä missään muualla Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Pikkupaikkakunnalla ylioppilaslakin käyttö oli noloa"

Näin sujui vapun vietto Kuopiossa