Elinkaarikampus jakaa kuntavaaliehdokkaita Pieksämäellä

Pieksämäellä pitkään suunnitteilla ja valmisteilla ollut elämänkaarikampus -hanke jakaa kuntavaaliehdokkaita. Savon Sanomien vaalikoneessa pieksämäkeläisiltä ehdokkailta kysyttiin, onko Hiekanpään elämänkaarikampus liian iso ja kallis hanke. Savon Sanomien vaalikone löytyy täältä.

Vastausten mukaan 44 prosenttia pitää hanketta liian isona ja kalliina. Eri mieltä väitteen kanssa on 45 prosenttia vastaajista.

Erityisesti sosiaalidemokraatit pitävät hanketta jo liian kalliina. Eri mieltä väitteen kanssa ovat monet kokoomuslaiset ja keskustalaiset.

– Hiekanpään kampus oli toteutettavissa oleva hanke. Kalliiksi sen on tehnyt erimielisyydet päätöksenteossa ja päätöksenteon eri vaiheissa, sanoo SDP:n ehdokas Rita Ruotsalainen.

Erimielisyys näkyy myös vaalikonevastauksista. Moni pitää ajatusta monipuolisesta kampuksesta hyvänä, mutta toteutustavat jakavat mielipiteitä. Osa luopuisi kokonaan hankkeeseen käytetyistä kalliista konsulteista, toiset sijoittaisivat esimerkiksi uuden yläkoulun muualle kuin Hiekanpäähän.

– Yläkoulu olisi ollut edullisinta sijoittaa Keskuskatu 32:een tekemällä siihen lisärakennus. Näin vanha, arvokas, hyväkuntoinen ja suojeltu rakennus olisi voitu säilyttää koulukäytössä, kirjoittaa keskustalainen Tapio Klen.

– Hankkeessa on ollut hieman ylitseampuviakin piirteitä ja ajatus on välillä unohtunut materian alle. Vanhusten ja pienten lasten kanssakäyminen on jäänyt ajatuksen tasolle, sanoo vihreiden Mika Majamäki.

– Toimivia rakenteita pitää olla, mutta kuitenkin kallistuisin paikkakunnan omaan asiantuntemukseen kuin kalliisiin konsultteihin, toteaa kristillisdemokraattien Päivi Kovanen.

Pieksämäen elinkaarikampuksen tarkoituksena on järjestää lasten, nuorten ja ikäihmisten palveluja samalle kampukselle. Elinkaariajattelulla on haettu muun muassa synergiaetuja ja myös henkilöstön yhteiskäyttöä.

Hiekanpään alueelle suunniteltuun uuteen yläkouluun on varauduttu 12,2 miljoonalla eurolla. Hankkeen arkkitehtikilpailun voitti vuonna 2014 Lundén Architecture Oy. Pieksämäen kaupunginvaltuusto päätti kuitenkin vajaa vuosi sitten pysäyttää hankkeen ja käynnistää uuden suunnittelun. Uuden koulun arvioitu valmistumisaika on joulukuu 2019.

Savon Sanomien vaalikoneeseen on vastannut 76 ehdokasta Pieksämäellä. Yhteensä kuntavaaliehdokkaita kunnassa on 118.

Savon Sanomien vaalikone löytyy täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.