Elli Aaltonen Itä-Suomen johtoon

Itä-Suomen läänin sosiaali- ja terveysneuvos Elli Aaltonen nimitettiin perjantaina Itä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ylijohtajaksi.

Aaltonen on johtanut Itä-Suomen aluehallintovirastoa valmistellutta muutosryhmää. Tuleva ylijohtaja arvioi, että uutta virastoa varten onkin olemassa jo hyvät pohjat.

- Ensimmäiseksi tehdään työjärjestykset, että saadaan uusi virasto organisoitua. Henkilöstö on jo sijoitettu ja kaikilla on työhuoneet vuoden alusta.

Valtioneuvosto nimitti perjantaina myös Kari Virrannan Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) ylijohtajan tehtävään. Virranta toimii vielä Pohjois-Savon työ- ja elinkeinokeskuksen johtajana.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän (kesk.) poliittinen valtiosihteeri Terttu Savolainen (kesk.) valittiin puolestaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston johtoon. Sonkajärveläislähtöinen Savolainen haki aluksi myös STM:n vakuutusosaston ylijohtajan paikkaa, mutta veti myöhemmin hakemuksensa pois.

Pohjois-Savon TE-keskuksen osastopäällikkö Ritva Saarelainen aloittaa tammikuussa Pohjois-Karjalan ELYn elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri -vastuualueen johdossa.

Pielavedeltä lähtöisin olevasta Ari Niirasesta tulee Pohjois-Karjalan ELYn ylijohtaja.

Etelä-Savon ELYn ylijohtajaksi on nimitetty mikkeliläinen Pekka Häkkinen. Hän on toiminut viimeksi ympäristökeskuksen johtajana.

Etelä-Suomen nykyinen maaherra Anneli Taina valittiin Etelä-Suomen aluehallintoviraston johtoon.

Johtajien määräaikaiset pestit ulottuvat ensi vuoden alusta vuoden 2014 loppuun asti.