Elokuun aamu voitti Puijon valokuvauskilpailun

Puijon valokuvauskilpailun kokonaiskilpailu on nyt päättynyt ja voittaneet kuvat on valittu. Kilpailun voitti Esko Ylönen valokuvallaan Elokuun aamu. Yleisöäänestyksen voitti Jukka Pelkonen valokuvallaan Mäkihyppääjä.

- Liikun usein Puijolla maastopyörän kanssa, ja minulla on usein kamera matkassa. Olen aina ihaillut Puijoa paikkana. Sattui olemaan upea auringon lasku, kun kyseisen kuvan otin, kertoo yleisökilpailun voittanut kuopiolainen Jukka Pelkonen.

Kuopion kaupunki järjesti kaikille avoimen Puijo-valokuvauskilpailun. Kilpailulla kannustettiin kuopiolaisia lähtemään Puijolle liikkumaan ja nauttimaan sen upeasta luonnosta.

Samalla selvitettiin kuopiolaisten näkemyksiä Puijosta ja sen monipuolisista mahdollisuuksista. Kilpailu kesti vuoden 2009 ajan. Kilpailuun lähettiin yhteensä lähes 200 kuvaa.

Kilpailussa valittiin koko kilpailun voittaja sekä yleisöäänestyksen voittaja. Lisäksi valittiin kustakin sarjasta kolme parasta kuvaa sekä paras kuva sarjoittain yleisöäänestyksen perusteella.

Kilpailun tuomaristona toimivat Johanna Frigard (VB-valokuvakeskus), Juha Poutanen (Savon Sanomat), Kari Jämsen (Kuopion kaupunki, Kulttuurihistoriallinen museo) ja Jouko Räsänen (Kuopion kaupunki, Metsätoimi).

Lopulliset parhaiden kuvien valinnat teki Puijon suunnitteluhankkeen ohjausryhmä.

Äänestä parasta Puijo-kuvaa

Salaperäinen polku kiehtoi Puijon kulkijoita