Englantia opetetaan Siilinjärvellä pian jo esikoulusta asti

– Yellow on keltainen, orange on oranssi ja black on musta. Pink on varmaankin pinkki, Kasurilan koulun ensimmäisen luokan oppilas Nea Lyytinen luettelee.

Moni luokan oppilas tuntee jo monta sanaa englanniksi ja osaa esitellä itsensä vieraalla kielellä, vaikka virallinen englanninopetus alkaakin vasta syksyllä. Linus Eckert kertoo kuulevansa englantia päivittäin.

– Isosiskoni on opetellut englantia ja kertoo minullekin siitä vähäsen. Ja kun isä puhuu vaikka puhelimessa, niin siitäkin saa vähän selville, Eckert sanoo.

Siilinjärvi osallistuu syksyllä alkavaan varhennetun kielenoppimisen kokeiluun, jossa vieraita kieliä opetellaan jo ensimmäiseltä luokalta tai jopa esikoulusta asti. Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämän kokeilun tarkoituksena on parantaa mahdollisuuksia aloittaa vieraan kielen opiskelu varhain ja lisätä kielten tarjontaa.

Siilinjärvellä varhaistettu kielenoppiminen koskee englantia, jota on aiemmin opetettu alaluokille koulun iltapäiväkerhojen yhteydessä. Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat käyvät syksystä alkaen koulua yhden viikkotunnin verran lisää.

– Ykkösluokkalaisten kohdalla keskittymiskyky on vielä sen verran pientä, että kokonaisen tunnin sijasta viikossa käydään kaksi puolikasta tuntia englantia, Kasurilan koulun rehtori Marja Rytivaara sanoo.

Lue lisää perjantain 19.5. Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Savonsolmusta suurimman tarjouksen tehnyttä ei ole vieläkään tavoitettu

Lomakodin kesästä tuli fiasko – maaseudun yritysten koronatukien jako jatkuu

Markku Rossi: Itä-Savon asia ei ole minulle yllätys – "Tämä tilanne on ollut vuoden verran päällä, mutta nyt se astuu askeleen eteenpäin"

Tuusniemen ja Kaavin välillä muhii erimielisyyttä yläkoulun kustannuksista

Kuopiolaisyrittäjät päihittävät julkkisravintoloitsijan – Tästä ei "bursa" enää paljon parane

Kuopion asemanseudulla alkaa pian kolmannen kerrostalon rakentaminen: Kuopion Porttiin tulee yhteensä yli 200 asuntoa

Hallituksen sote-linjaus jättää Savon jaon auki – näin maakuntajohtajat kommentoivat asiaa

Rattijuoppo kolaroi vaarallisesti Kuopiossa

Varkaudessa kadonnut mies löytyi kuolleena

Vielä ehtii ilmoittaa oman puutarhan kaikille nähtäväksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.