Entisen Lippumäen jäähallin muutostyöt sisäliikuntatilaksi alkoivat, uimahalli sulkeutuu toukokuun lopussa

Kuopion Lippumäen kalliosuojassa aiemmin toiminut jäähalli muutetaan sisäliikuntatilaksi, ja uimahalli sekä muut tilat korjataan toimivuuden varmistamiseksi pitkälle tulevaisuuteen.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 6 miljoonaa euroa, ja se ajoittuu vuosille 2019–2021. Suunnittelutyöt sekä muut valmistelut on aloitettu vuoden 2019 puolella. Hankkeen palveluntuottajaksi on valittu kuopiolainen rakennusliike Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy.

Jäähallissa työt ovat alkaneet purkutöillä. Entisestä jäähallitilasta poistetaan muun muassa jään tekemiseen käytettyjä jäähdytysputkistoja ja maa-ainesta.

Työmaa-alue on rajattu kohteessa selkeästi, ja kulkeminen niille osoitetuilla alueilla on turvallista.

Uuteen tilaan tulee noin 1400 neliön alue- ja pistejoustavaa sisäliikuntatilaa, jossa on mahdollista tulevaisuudessa esimerkiksi pelata salibandya, futsalia ja sulkapalloa. Avattavissa katsomoissa on tilaa reilulle 250 katsojalle. Tilaan tulee myös uusi kuntosali, joka on kooltaan noin 370 neliömetriä.

Uimahalli sekä muut käytössä olevat tilat ovat avoinna käyttäjille vielä sunnuntaina 31. toukokuuta. Sen jälkeen tiloissa aloitetaan korjaustyöt, jotka kestävät vuoden 2021 kesään saakka. Sisäliikuntatilat pyritään avaamaan jo loppuvuodesta 2020.

Lippumäen uimahallin kiinni ollessa asiakkaita palvelee Niiralan uimahalli siihen asti, kunnes uusi Kuntolaakson uimahalli avataan elokuussa 2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.