Epäilty päästetty vapaaksi Joroisissa

Poliisi on saanut päätökseen räjähteen etsinnän, joka alkoi keskiviikkona puolilta päivin Joroisten koulukeskuksessa. Räjähteitä ei löytynyt. Poliisi kertookin, että koulu on virkavallan puolesta jälleen opetuskäytössä.

Kiinniotettuna ollut henkilö ja muut puhuteltavina olleet koululaiset, joroislaiset pojat, on vapautettu. Tutkinnassa on selvinnyt, että puhuteltavat ovat olleet IRC-kanavalla internetissä ja keskustelleet Kauhajoen tapauksesta sekä viestitelleet toisilleen ampumiseen ja uhkailuun liittyviä viestejä.

- Kaikki on päästetty vapaaksi. Kenelläkään ei luonnollisesti ole hallussaan luvallista asetta. Se asia on tietenkin tarkistettu, Juvan poliisipäällikkö Ossi Pippuri kertoi Savon Sanomille keskiviikkoiltana.

- Koulutyö saa poliisin puolesta jatkua. Tosin se on muiden päättäjien asia. Tarkoissa etsinnöissä ei mitään löytynyt.

Koulua uhkattiin sähköpostilla, jonka uhkaaja lähetti tiistai-iltana ainakin Iltalehteen. Uhkaaja toteaa viestissään: "Auvinen ja Saari ovat vasta alkua. Huomenna keskiviikkona pamahtaa Joroisten lukiossa. Ettekä te voi sitä mitenkään estää".

Kunnan opetuspäällikkö Irja Seppänen kertoi, että noin 500 oppilaan koulukeskus jouduttiin tyhjentämään aamunavauksen aikaan. Keskeytynyttä aamunavausta piti seurakunnan työntekijä Kauhajoen tiistaisten tapahtumien vuoksi.

Koulukeskuksessa on ylä- ja alakoulu sekä lukio. Ylä- ja alakoulun oppilaiden koulupäivä päättyi uhkauksen vuoksi. Lukion ylioppilaskirjoitukset siirrettiin kunnantalolle.

Lukion rehtorin Timo Smolanderin mukaan kirjoitukset ehtivät alkaa koulukeskuksella ennen kuin evakuointi tehtiin. Kaikki 13 reaalin kirjoittajaa siirtyivät kunnantalon valtuustosaliin jatkamaan koetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi takavarikoi aseita pojan kotoa Joroisissa