Epäilty rattijuoppo ehti poistua kolaripaikalta, mutta palasi paikalle suoraan puhallutettavaksi

Poliisi epäilee rautavaaralaista 59-vuotiasta miestä törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi sai keskiviikkona iltapäivällä tiedon, että henkilöauto oli suistunut vastaantulijoiden kaistan yli lumipenkkaan Rautavaaralla Valtimontiellä noin kello 13.15.

Suistuneen auton kuljettaja oli lähtenyt hakemaan hinausapua paikalle. Kun poliisipartio tuli ulosajopaikalle, autosta löytyi vain sen kyytiin jäänyt matkustaja.

Pian auton kuljettajakin tuli tuli takaisin auton luo hinausavun kanssa. Partio puhallutti kuljettajan, jonka alkometritulos oli 1,58 promillea.

Rattijuopumusepäily Rautavaaralla on hyvin harvinainen, sillä alueella liikkuu poliiseja vain harvoin. Koko viime vuonna Rautavaaralla jäi kiinni vain yksi rattijuopumuksesta epäilty kuljettaja ja kaksi kuljettajaa epäiltyinä törkeästä rattijuopumuksesta.

Joinakin vuosina rattijuopumuksia on tullut ilmi vain yksi per vuosi valvonnan vähäisyyden vuoksi.

Rautavaaralle on matkaa Pohjois-Savon pääpoliisiasemalta Kuopiosta noin sata kilometriä ja lähimmältä poliisiasemalta Pohjois-Karjalan puolelta Nurmeksesta 50 kilometriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.