Epäily: Kirkkoherra oli kännissä konfirmaatiossa

Pohjoissavolaisen seurakunnan kirkkoherran epäillään olleen päihtyneenä konfirmaatiotilaisuudessa vajaa kuukausi sitten.

Kirkkoherran oli tarkoitus avustaa seurakuntapastoria rippikoulun päätösjuhlassa. Epäilty humalatila kuitenkin huomattiin paikan päällä, ja nuorisotyöntekijä tuurasi kirkkoherraa tilaisuuden loppuun.

Jos epäily humalatilasta virantoimituksessa todetaan pitävän paikkansa, voi kirkkoherra menettää virkansa. Tapausta kuitenkin monimutkaistaa se, että paikalle ei kutsuttu poliisia puhalluttamaan kirkkoherraa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat, jonka mukaan asiasta on tehty myös kantelu.

Seurakunta vahvistaa tapauksen. Kirkkoherraa itseään tai ketään seurakunnasta ei saatu kommentoimaan päihtymysepäilyä.

Kuopion tuomiokapitulin lakimiesasessori Tuija Alatalo ei kiistä eikä vahvista, että kirkkoherrasta olisi tehty kantelua. Hän myös kieltäytyi antamasta kommentteja.

- En voi sanoa mitään keskeneräisestä tapauksesta. Kanteluasiat pidetään salassa, jos niiden julkisuus voi haitata tutkimusta tai aiheuttaa asianomaiselle kärsimystä. Suomessa myös lain mukaan henkilö on syytön, kunnes toisin todistetaan.

Alkoholi tuttua

Samalla miehellä oli ongelmia poliisin kanssa lokakuussa 2002 hänen ollessaan vielä pastori. Hän oli ollut naisystävänsä luona Petosella. Seurue oli nauttinut alkoholia ja ilta päättyi sanailuun ja käsirysyyn.

Hän ei suostunut poistumaan, vaan jäi nukkumaan kyläpaikkaansa.

Aamuyöllä asuntoon saapunut poliisipartio pyysi vierasta poistumaan. Pyyntöä ei noudatettu ja poliisi joutui panemaan pidätystä vastustelleen pastorin käsirautoihin ja viemään putkaan.

Mies teki tapauksen johdosta rikosilmoituksen. Ylä-Savon kihlakunnan syyttäjä ei löytänyt perusteita nostaa kahta kuopiolaispoliisia vastaan syytettä tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja pahoinpitelystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.