Eurooppa-liigan ottelu toi Suomeen poliiseja ympäri maata – Katso kuvasarja jalkapallofaneista ja poliisin turvatoimenpiteistä

Eurooppa-liigan peli sujui torstaina rauhallisesti Kuopiossa, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan molempien joukkueiden kannattajat kannustivat joukkueitaan kovaäänisesti, mutta asiallisesti. Ottelun jälkeen vierasjoukkueen kannattajat poistuivat Kuopion keskustaan ja lähtivät tahoilleen.

Ottelussa tai sen jälkeen ei Itä-Suomen poliisilaitoksen komisaario Jyrki Koskisen mukaan ilmennyt järjestyshäiriöitä.

Ottelun turvallsuuden takasi suuri poliisien joukko. Kuva: Henri Salonen

Ottelussa puolalaisen jalkapallojoukkue Legian faneille oli aidattu kentän pohjoispäädystä oma noin 150 katsojan alueensa. Katsomoon mennessä faneille tehtiin turvatarkastus.

Lisäksi KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoi aiemmin, että fanien lista käytiin etukäteen läpi, jotta Kuopion otteluun ei pääsisi "mustalla listalla olevia katsojia".

Katsomoon ei päässyt livahtamaan ilman turvatarkastusta. Kuva: Henri Salonen

Legian kannattajat ohjattiin sisään omasta portista vain heille varattuun osaan katsomoa. Ottelussa Legian ja Kupsin fanien alueet olivat vierekkäin.

Legian kannattajat ohjattiin sisään omasta portista vain heille varattuun osaan katsomoa. Kuva: Henri Salonen
 

Myös poliisi tiedotti etukäteen turvaansa osaltaan ottelun turvallisuutta. Koskinen kertoo, että ottelussa oli paikalla poliisiyksiköitä ympäri Suomea. Hän ei kuitenkaan osaa arvioida poliisien kokonaismäärää.  Poliisi valvoi ottelua myös poliisikoirien ja ilmassa liikkuvan dronen.

Savon Sanomien paikalla ollut toimittaja kertoo, että Legian fanit joutuivat vielä ottelun jälkeen jäämään omalle alueellaan 15 minuuttia.

Ylen mukaan Legian fanit pidettiin aitauksessa vielä ottelun jälkeen, koska heidän ei haluttu kohtaavan Kupsin fanien kanssa. Yle kertoo, että Legian fanit yrittivät avata alueen porttia omin päin, minkä vuoksi poliisi siirtyi nopeasti portin eteen.

Legian fani kiipesi aitaa vasten ja huudatti kannattajia. Kuva: Henri Salonen

Poliisi oli varustautunut tapahtumaan myös paineilma-aseella. Kuva: Henri Salonen
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tunnelmaa riitti lehtereillä – turvallisuuspäällikön mielestä tapahtuma meni "vähän liiankin hyvin"