Hävikkiruokapalvelut laajentavat Kuopiossa: "Yli puolet tarjotuista annoksista on saatu myytyä"

Hävikkiruokapalvelu ResQ:n toimitusjohtaja Tuure Parkkinen kertoo, että Kuopiossa yrityksen toiminta on vielä hyvin pienimuotoista. Kuopiossa hävikkiruokaa on myyty kymmeniä annoksia viikossa, kun taas esimerkiksi Vaasassa ja Oulussa myydään satoja annoksia päivässä.

Kuopiossa ResQ:n sovelluksen kautta hävikkiruokaa tarjoavat Intro, Panza ja Bowl Diner.

– Toiminta on ollut Savossa yhden osa-aikaisen edustajan varassa, joten emme ole pystyneet panostamaan uusien ravintoloiden kouluttamiseen.

Parkkisen mukaan ResQ on neuvotellut isojen ketjujen kanssa valtakunnallisia sopimuksia, jotka todennäköisesti koskettavat myös Kuopiota. Sen sijaan yksittäisiin ravintoloihin ei kesän aikana ole Kuopiossa oltu yhteydessä.

– Toimintaa aiotaan laajentaa Savossa alkusyksystä. Jos tarjontaa olisi enemmän, myös käyttäjät olisivat aktiivisempia. Kuitenkin yli puolet tarjotuista annoksista on saatu Kuopiossa myytyä.

Toisen hävikkiruokapalvelun, Lunchien, toimintaa pyörittävä Ville Virmala kertoo, että sovelluksen kautta hävikkiruoka-annoksia myydään Kuopiossa arviolta 10–30 päivässä. Koko Suomessa myydään hänen mukaansa 150–250 annosta päivässä. Virmala sanoo, että myös heillä kesä on mennyt kansainvälistä toimintaa valmistellessa, mutta syksyllä toimintaa on tarkoitus laajentaa Kuopiossa.

– Meillä on jo parin ravintolan kanssa neuvottelut meneillään. Kuopio on kiinnostava markkina-alue, ja paikalliset ravintolat tuntuvat myyvän hävikkiruokaa hyvin.

Kuopiossa Lunchie-sovelluksessa ovat tällä hetkellä mukana Rustik, Frans&Sophie, Ehta, Rosso, Amarillo ja Samruai sekä Matkuksessa sijaitseva Bella Roma / Daddy´s Diner.

Lunchie ja ResQ toimivat mobiilisovelluksina iOS- ja Android-puhelimissa. ResQ:n palvelua voi käyttää myös millä vain nettiselainta pyörittävällä laitteella.

Ravintolat lisäävät myymättä jääneet annokset palveluun, joka ilmoittaa niistä palveluun rekisteröityneille asiakkaille. Asiakas näkee sovelluksesta tarjonnan, tilaa annoksen ja noutaa sen ravintolasta.