Hävikkiruokaviikon palkinnot jakoon Kuopiossa

Valtakunnallista hävikkiruokaviikkoa vietettiin myös Kuopiossa 11.–17. syysuuta. Peruskouluille tarkoitettuun hävikkiviikon rastirataan ilmoittautui Kuopiossa 11 luokkaa.

Tehtävät palauttaneiden luokkien kesken arvottiin palkinnoiksi Jätekukon järjestämä vierailu Kuopion jätekeskukselle sekä Servican tarjoamat jäätelöt yhden koulun kaikille oppilaille.

Arpaonni suosi Kalevalan koulun 1–2C-luokkaa, joka voitti jätekeskusvierailun. Jäätelöt koulunsa oppilaille voitti puolestaan Minna Canthin koulun 8I-luokka.

Hävikkiviikko on valtakunnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi ruokahävikkiä ja keinoja sen vähentämiseksi. Teemaviikon valtakunnallisena järjestäjänä toimi Kuluttaja-lehti.

Servica, Jätekukko ja Kuopion kaupunki kannustivat Kuopiossa oppilaita ja opettajia ruokahävikin vähentämiseen rastiratakilpailulla, jossa tutustuttiin monipuolisen materiaalin kautta aiheeseen. Kilpailun tehtävissä pohdittiin ruokahävikin syitä ja keinoja määrän vähentämiseen kouluissa ja kotona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.