"Haemme helsinkiläiset Ylä-Savoon" – näin Iisalmen seutu esittäytyi pääkaupungissa koko kärkiketjunsa voimin

Helsingin ydinkeskustan Narinkkatorilla vallitsi keskiviikkona savolainen tunnelma. Ylä-Savon alueen elinkeinoelämä oli järjestänyt paikan päälle koko perheen toritapahtuman, jonka tarkoituksena oli tuoda seutukuntaa tunnetuksi ja esiin.

Paikalla oli kaikkiaan 22 eri toimijaa. Näyttävimmin paikalle oli saapunut vieremäläinen Ponsse, joka oli raijannut torin keskelle metsäkoneen.

Suurille yläsavolaisyrityksille Helsingin toritapahtuma oli ennen kaikkea rekrymatka. Avoimia työpaikkoja oli Ponssen ohella esiteltävänään muun muassa Normetilla, Olvilla ja Profile Vehiclesilla.

– Juuri työelämän mahdollisuudet olivat tärkeimpiä syitä, miksi tänne tulimme, Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski sanoi.

– Tutkimusten mukaan Ylä-Savon huikeita työmahdollisuuksia ei kunnolla tunneta. Haluamme näyttää helsinkiläisille, että meillä on kaikki hyvään elämään tarvittava, hän jatkoi.

Leipää ja sirkushuveja -nimisen tapahtuman juonsi iisalmelaislähtöinen suosikkijuontaja Tuija Pehkonen. Tapahtumassa esittäytyivät muiden muassa paikalliset kansanedustajat Seppo Kääriäinen (kesk.), Markku Eestilä (kok.) ja Sari Essayah (kd.) sekä kirjailija Jyri Paretskoi.

– Tämän torin läpi kulkee päivittäin 100 000 ihmistä. Päätimme tulla hakemaan heidät Ylä-Savoon, Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen lohkaisi.

Korjattu: Laura Koski kommentoi, ettei Ylä-Savon työmahdollisuuksia tunneta kunnolla. Jutussa oli virheellisesti ettei työllisyystilannetta tunneta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Uusia palomiehiä valmistuu riittävästi kesäsijaisiksi – virtuaalinen valmistujaisjuhla luvassa

Kevään väestönkehitys edellisvuotta parempaa Pohjois-Savossa

Kuopion uimahalli avautuu kaikille taas 8. kesäkuuta

Vedenlaatuhäiriöt mahdollisia torstaina ja perjantaina

Vankilat aukoivat ja lukivat uusnatsin lähettämiä kirjeitä – rajut merkit kirjeissä herättivät huomion

Nainen löytyi kuolleena kadulta Kuopiossa – poliisi epäilee kaveriporukkaa heitteillejätöstä

Savonia-ammattikorkeakoululle valittiin uusi hallitus

Niiralan Kulma siirtyi vihreään sähköön

Osuuskauppa PeeÄssän asiakasomistajille maksettiin neljä prosenttia ylijäämänpalautusta

Keilanrinteenkadun ja Keilanrinteenpuiston leikkipaikan rakentaminen alkaa Kuopiossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.