Hakkasivatko poliisit miehen Leppävirralla?

Kahta varkautelaispoliisia sekä yhtä poliisissa työskentelevää vartijaa epäillään pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomista viime joulukuussa Leppävirralla.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, Itä-Suomen syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä Jaakko Koponen Joensuustaon saanut esitutkinnan valmiiksi. Syyteharkinta siirtyy syyttäjän käsiin Mikkeliin.

Mies- ja naispoliisit sekä vartija ottivat illalla 9.12. Leppävirran keskustassa kiinni 24-vuotiaan leppävirtalaismiehen.

Uhrin omaiset kertoivat joulukuussa Savon Sanomille, että kiinniottajat pahoinpitelivät miehen. Mies vietiin Leppävirralta putkaan Varkauteen. Miehen veli haki uhrin seuraavana aamuna putkasta ja vei hänet suoraan Leppävirran terveyskeskukseen. Uhrilla todettiin omaisten mukaan muun muassa murtumia häntä- ja kylkiluissa, mustelmia ja rikkinäisiä hampaita.

Pahoinpitely sai alkunsa, kun putkaan viety mies puuttui pariskunnan ja pyöräilijän törmäykseen. Pariskunta soitti sanaharkan jälkeen poliisit paikalle ja mies vietiin putkaan. Omaiset etsivät heti tapahtuman jälkeen silminnäkijöitä ilmoituksella paikallislehdessä ja tekivät asiasta rikosilmoituksen.

Rikosilmoitus tutkittiin puolueettomuuden takia Joensuussa ja syyteharkinta tehdään samalla perusteella Mikkelissä.