Haku päällä Pieksämäellä

Pieksämäen kaupunginjohtajan haku käynnistetään ensi viikon maanantaina. Hakuaika päättyy 23.huhtikuuta ja valittuja ehdokkaita on haastattelemassa koko kaupunginhallitus, kaupunginvaltuuston puheenjohtajat sekä kristillisdemokraattisen puolueen edustaja. Asiasta päätettiin kaupunginhallituksen ylimääräisessä kokouksessa maanantaina.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen (kesk.) arvioi, että haastatteluun kutsuttaneen 3-4 potentiaalista hakijaa ja haastattelujen perusteella päätetään soveltuvuusarviointiin menevät henkilöt.

Kaupunginhallitus päätyi näin laajaan valintaryhmään, koska kaikilla puolueilla oli kiinnostusta osallistua valintaprosessiin ja toisaalta se helpottaa asian käsittelyä valtuustossa. Kaupunginjohtajan valinta käsitellään 17.kesäkuuta olevassa valtuustossa.

Uuden kaupunginjohtajan haku tuli ajankohtaiseksi, kun edellinen kaupunginjohtaja Tapio Turunen sopi väistymisestään 1.9.2019 lähtien. Valtuusto linjasi viime viikolla, että uusi johtaja valitaan viiden vuoden määräajaksi ja hänellä on kuuden kuukauden koeaika.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.