Hallituksen päätös otettiin ilolla vastaan Itä-Suomessa: "Aivan loistava uutinen"

Hallituksen myöntämä avustus pitkään suunnitellun Valtatie 5:n korjaukseen otettiin tiistaina ilolla vastaan Itä-Suomessa. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoi tiistaina, että hanke Mikkeli-Juvan -välisen tieosuuden parantamiseen saa kaiken kaikkiaan 121 miljoonaa euroa.

– Tämä on aivan loistava uutinen. Tätä asiaa on ajettu niin pitkään eteenpäin koko Itä-Suomessa, sanoo Pohjois-Savon ely-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen johtaja Petri Keränen.

Keräsen mukaan päätös tarkoittaa sitä, että hanke avataan kilpailutukselle lähiviikkoina.

Varsinaiset rakentamistyöt alkaisivat vuoden loppupuolella tai ensi vuoden alussa. Valmistelevia töitä tehtäisiin kuitenkin jo tulevan syksyn aikana. Hankkeen tiesuunnitelma valmistui jo vuonna 2014.

– Nyt saatiin viimein lupa aloittaa työt. Kilpailutus vie kuitenkin aikaa, koska se avataan koko EU:n alueella, Keränen toteaa.

Myös Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtaja, Viitostie ry:n puheenjohtaja Markku Kakriainen iloitsee hallituksen kehysriihen päätöksestä.

– On erinomainen asia, että Mikkelin kohdan jälkeen päästään saumattomasti jatkamaan kohti pohjoista, toteaa Kakriainen.

Kakriainen kiittää hallituksen lisäksi ministeri Olli Rehniä ja Lenita Toivakkaa, jotka vakuuttivat Kakriaisen mukaan koko hallituksen Viitostien taakse.

– Ilman erittäin intensiivistä, tietopohjaan perustuvaa työtä tuloksia ei olisi saatu. Yhteistyö on ollut erinomaista elinkeinoelämän, maakunnan liittojen, ely-keskusten ja Viitostie ry:n välillä.

Hallitus myönsi kehysriihessään tukea myös muille hankkeelle.

Rahoitusta saavat muun muassa Luumäen ja Imatran välinen rataosuus, Valtatie 4 Oulun ja Kemin välillä, Valtatie 12 sekä Tampereen ratikka.

Valtatie 5 parantaminen lisää liikenneturvallisuutta muun valtatieverkon tasolle.

Lisäksi onnettomuuksien on laskettu vähenevän merkittävästi. Tien parantamisen myötä erityisesti Visulahden maankäyttöä kehitetään. Lisäksi meluesteitä rakennetaan lähes kymmenen kilometrin matkalle.

Liikenteen kärkihankkeet syövät kuitenkin rahaa teiden kunnossapidosta, josta Bernerin mukaan leikataan seuraavien vuosien aikana.

Kuopion alueen kauppakamari: Mikkeli-Juva-tiehanke merkittävä myös Pohjois-Savolle

Yrittäjät: Päätökset palauttavat uskoa Suomen talouteen

Hallitus: 4 miljardin säästötavoite toteutuu

Kehysriihessä päätettiin suurista tiehankkeista: Mikkeli-Juva -valtatielle miljoonia