Harvinainen tapaus Savossa

Kuopiossa sattunut poliisin puukotus on yksi vakavimmista väkivallan teoista, joita poliisille on sattunut virkatehtävissään vuosikausiin.

Viime heinäkuussa nuori rattijuoppo ajoi poliisin kuoliaaksi Kälviällä Keski-Pohjanmaalla. Sitä edellinen poliisin kuolema työtehtävissä sattui 10 vuotta aiemmin, kun vankilomalta paennut tanskalainen mies ampui kaksi poliisia Helsingissä vuonna 1997.

Tämän vuoden tammikuussa helsinkiläinen poliisi kuoli Vihdissä, kun hän vapaa-ajallaan meni kolariuhrin avuksi ja jäi auton alle.

Poliisia kohti on ammuttu tai poliisi uhattu puukolla useita kertoja joka vuosi, mutta vain ani harva tapauksista on johtanut hengenvaaralliseen vammaan.

Vuonna 2001 Vihdissä poliisi menetti runsaasti verta, kun kotihälytystehtävällä mies löi häntä veitsellä olkavarteen. Poliisin työtoveri taltutti puukottajan ja puukotuksen uhri saanut mies toipui sairaalassa.

Savossa poliisille on eniten sattunut vammoja aiheutuneita vaaratilanteita liikenteessä, kun pysäytysyrityksen tai takaa-ajon seurauksena poliisi on loukkaantunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.