Hatsalan koulussa yritetään helpottaa ruokalan ruuhkia

Hatsalan klassillisessa koulussa pohditaan, miten koulun oppilaat mahtuvat ensi lukuvuonna ruokailemaan koulun ahtaaksi käyneessä ruokalassa.

Kuopion kaupungin Tilakeskuksen rakennuttaja Marko Väätäinen kertoo, että Hatsalan koulun uuden, nykyistä isomman ruokalan rakentaminen on tarkoitus aloittaa elokuussa ja saada valmiiksi ensi kesään mennessä.

Oppilaiden on siis näin ollen ruokailtava koko ensi lukuvuosi nykyisessä ruokalassa, joka on ollut liian ahdas jo ennen oppilasmäärän kasvua. Oppilaille on ollut vaikeuksia ehtiä syömään pitkien jonotusaikojen vuoksi.

– Yritämme saada ruokailun järjestettyä jollakin tavalla lisäämällä linjastoja ja nopeuttamalla jakelua.

Väätäinen kertoo, että jos oppilaat eivät mahdu ruokailemaan järkevästi nykyisessä ruokalassa, ruokailukäyttöön joudutaan ottamaan luultavasti koulun aulatila ja osa liikuntasalista.

Hatsalan klassillisen koulun rehtori Taina Vainio uskoo, että kahden linjaston lisääminen auttaa ruokalan ruuhkaantumiseen, sillä yksi syy ruuhkiin on hänen mukaansa ollut juuri ruuanottopisteiden liian vähäinen määrä. Hän kuitenkin myöntää, että Väätäisen mainitsemaan lisätilojen tarpeeseen on varauduttu. Taina Vainion mukaan Hatsalan koulussa opiskelee ensi lukuvuonna yhteensä noin 770 oppilasta, kun taas tämänhetkinen oppilasmäärä on vajaat 600.

Hatsalan koulussa ensi syksynä seitsemännen luokan aloittava Konsta Hakala ei ole erityisen huolissaan koulun ahtaudesta, sillä hän ei ole juurikaan miettinyt asiaa.

Myös Konsta Hakalan isosisko Inka Hakala on käynyt yläkoulun Hatsalassa. Hän muistaa, että ruokalassa jo oli joskus ahdasta, mutta silloin se ei hänen mielestään ollut kovin iso ongelma.

– Kun kaikki pääsivät yhtä aikaa tunnilta, ruokajonot olivat todella pitkät. Jos tunnilta pääsi pari minuuttia etuajassa, jonoja ei ollut.

Hakala kuitenkin muistelee ehtineensä ainakin melkein aina syömään koulussa pitkistä jonoista huolimatta.