Henkilöauto tärveltiin liuottimella Kuopiossa

Poliisi kaipaa havaintoja tekijästä, joka kaatoi jotain liuotinta henkilöauton päälle Kuopion Kelokujalla viime viikon maanantaina.

- Auton päälle kaadettiin jotain liuottavaa nestettä niin, että maalipinta lähti ja kupruili. Emme tiedä, mitä neste oli, rikoskomisario Harri-Pekka Pohjolainen Kuopion poliisista sanoo.

- Ei tällaiselle voi olla järjellistä syytä. Liuottavaa ainetta oli heitetty yhden auton päälle maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Autot usein kiukun kohteina

Pohjolaisen mukaan autot kärsivät vahinkoja nykyään joka viikonloppu jossain päin Kuopiota.

Viime viikonloppuna oli erittäin vilkasta. Autoja vahingoitettiin keskuskentän pysäköintialueella, Pyörönkaarella, Suokadulla, Kolmisopentiellä, Inkiläntiellä ja Snellmaninkadulla. Yleensä vahingot keskittyvät keskustaan ja viikonloppuihin.

- Hypitään konepellillä ja katolla, vedetään naarmuja avaimilla tai pullolla, lyödään nyrkillä, potkitaan, rikotaan sivupeilit.

- Tällaisilla teoilla aiheutetaan erittäin paljon haittaa ja vahinkoja yhteiskunnalle: viranomaisille, vakuutusyhtiöille ja yksittäisille ihmisille.

- Sivupeilin rikkominen tai oven potkaiseminen lommolle aiheuttavat usein satojen eurojen vahingon.

Teoilla ei useinkaan ole samaa tekijää, vaan kyse on yksittäisestä kiukun purkamisesta, joka aiheuttaa kalliita vahinkoja.