Hevospoika jää helposti unholaan tyttöjen keskellä

Kahdeksanvuotiaalle Arttu Kumpulalle ratsastusharrastuksen paras osuus on hevosten ruokkiminen ja juottaminen. Hän tuntee vuotta vanhemman Aatu Tiitisen kanssa hoidettavan Donna-ponin hyvin.

– Donna on pikkaisen arvaamaton silloin, kun sillä ratsastaa. Jos kuuluu joku kova ääni, niin se villiintyy, Kumpula sanoo.

Pojat osallistuivat Siilinjärven Ratsastuskeskuksessa ensimmäistä kertaa järjestetylle poikien ratsastusleirille.

– Nämä ovat kyllä todella reippaita poikia, ovat ratsastaneet sen verran paljon, että eivät tarvitse avustajaa vierelle, opettaja Satu Siikarla kehaisee.

Siikarlan mukaan poikia käy ratsastusleireillä melko vähän. Kesän aiemmille ratsastus- ja valmennusleireille on osallistunut vain muutamia yksittäisiä poikia. Omalle ratsastusleirilleen poikia osallistui yhteensä viisi.

– Yksinäinen poika saattaa jäädä tyttövaltaisella leirillä helposti unholaan. Nyt kun kaikki ovat poikia, heistä voi olla seuraa toisilleen myös ratsastuksen ulkopuolella, Siikarla sanoo.

– Lapset ovat aika raadollisia toisilleen koulussa ja saattavat ajatella että tämä on jotenkin tyttöjen juttu. Mutta eihän se niin ole. Tämä on yhtälailla poikien kuin tyttöjen juttu.

Uusimmat

Savo

Luistelemaan pääsee Kuopiossa vaikka heti, mutta laduista avattu on vasta muutama – tarkista avoinna olevat paikat tästä

Lukiolaisen jätskibisnes törmäsi rajoituksiin – "Kaupunki ei kannusta yrittämään. On kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan"

Pelastusylijohtaja: Pelastustoimen aika tulla mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun – myös ilmastonmuutoksesta

Uusi ylijohtaja: Pelastusopistolle on tiedossa rooli varautumisen ja pelastustoimen osaamiskeskuksena

Lapinlahden Valion tehtaanjohtaja Kari Lappi jättää työnsä: "Pää on täynnä uusia ideoita"

Kärvistelevän jonottajaisän toive kokisletkassa: Olisipa enemmän pakkasta, niin tölkki tarttuisi oikein kunnolla huuleen

Leppävirran Alapihan koululaiset vaelsivat riemusaatossa uuteen kouluun – katso kuvasarja

THL:n tutkija päivittelee rekan aiheuttamaa kaaosta: "Tässä on kyse valtavasta mielikuvamarkkinoinnista"

Kokis-rekan tausta paljastui: Rahtasi renkaita kuopiolaisfirmassa 1980-luvulla – yöksi parkkiin torille

Kuopion huumepoliiseilta jäljennetty suurin viestijoukko oli luettu perusteettomasti - KKO laittoi pisteen erityisille etsinnöille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.