Hevospoika jää helposti unholaan tyttöjen keskellä

Kahdeksanvuotiaalle Arttu Kumpulalle ratsastusharrastuksen paras osuus on hevosten ruokkiminen ja juottaminen. Hän tuntee vuotta vanhemman Aatu Tiitisen kanssa hoidettavan Donna-ponin hyvin.

– Donna on pikkaisen arvaamaton silloin, kun sillä ratsastaa. Jos kuuluu joku kova ääni, niin se villiintyy, Kumpula sanoo.

Pojat osallistuivat Siilinjärven Ratsastuskeskuksessa ensimmäistä kertaa järjestetylle poikien ratsastusleirille.

– Nämä ovat kyllä todella reippaita poikia, ovat ratsastaneet sen verran paljon, että eivät tarvitse avustajaa vierelle, opettaja Satu Siikarla kehaisee.

Siikarlan mukaan poikia käy ratsastusleireillä melko vähän. Kesän aiemmille ratsastus- ja valmennusleireille on osallistunut vain muutamia yksittäisiä poikia. Omalle ratsastusleirilleen poikia osallistui yhteensä viisi.

– Yksinäinen poika saattaa jäädä tyttövaltaisella leirillä helposti unholaan. Nyt kun kaikki ovat poikia, heistä voi olla seuraa toisilleen myös ratsastuksen ulkopuolella, Siikarla sanoo.

– Lapset ovat aika raadollisia toisilleen koulussa ja saattavat ajatella että tämä on jotenkin tyttöjen juttu. Mutta eihän se niin ole. Tämä on yhtälailla poikien kuin tyttöjen juttu.