Hirvet olivat vaaraksi Kuopion moottoritiellä – kaksi eläintä säntäili tiealueella

Kuopion eteläiselle moottoritielle eksyi torstaiaamuna hirviä, jotka liikkuivat aamun aikana myös tiealueella. Hirviä nähtiin tiellä kaksi.

Poliisi varoitti Matkuksen ja Pitkälahden välillä tien luona olevista hirvistä ja kehotti autoilijoita pudottamaan nopeuksia sekä valmistautumaan pysähtymään, jos viranomaiset niin liikennettä ohjaavat.

Hirvistä ensimmäinen havainto oli aamukahdeksan jälkeen. Ennen kello 11:ta poliisi ja avuksi pyydetyt metsästäjät arvioivat, että hirvet oli saatu karkotettua takaisin metsän puolelle.

Poliisi seuraa kuitenkin toistaiseksi tilannetta ja kehottaa autoilijoita varautumaan siihen, että alueella voi liikkua vielä uudestaan hirviä.

Varsinkaan riista-aitojen välissä olevia hirviä ei usein saada karkotettua, sillä ne ovat herkkiä vauhkoontumaan ihmisistä. Nyt hirvet ilmeisesti osasivat kuitenkin palata jostain välistä takaisin metsäalueille. Moottoritien koko varrella ei ole riista-aitaa, koska välillä tien vieressä kulkee junarata, on liittymiä sekä tie ylittää myös järven lahtia.

Jos eläimet eivät olisi poistuneet itse tieltä, ne olisi lopetettu.

Poliisi ohjasi aamun ajan liikennettä moottoritiellä ja joutui väliajoin katkaisemaan liikenteen eläinten takia. Katkokset koskivat liikennettä molempiin suuntiin moottoritiellä.

Samalla seudulla on aiemminkin tullut hirviä tielle riista-aitojen päistä liittymissä tai muista aidattomista kohdista. Ely-keskus on hakkauttanut jo tien varren pusikoita estääkseen hirviä viihtymästä moottoritien reunakaistoilla.

Tiellä toikkaroineet kaksi hirveä olivat viime kesän vasoja, jotka emä on nyt karkottanut omilleen. Nuoret hirvet harhailevat kokemattomuuttaan usein niille väärissä paikoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.