Hornetin esityslento Kallaveden päällä - ilmaiskonserttin tuli erikoinen lisä

Puolustusvoimat järjestää Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi ilmaiskonsertin Kuopion matkustajasatamassa keskiviikkona 14. kesäkuuta.

Konsertti alkaa kello 17.55 Karjalan lennoston Hornetin esityslennolla. Esityslento kestää noin viisi minuuttia ja aiheuttaa hetkellisesti voimakasta melua lähialueella.

Esityslennon alueena on Itkonniemeltä Satamatorin yli Väinölänniemelle ja Kuopionlahdelle ulottuva alue. Pääosin lentoesitys tapahtuu Kallaveden päällä.

Hornetin esitysalueen alla veneily on kielletty ja lisäksi veneilyä tulee välttää Itkonniemen ja Kuopiolahden välillä, koska alue on varattu esityksen turva-alueeksi. Veneilyä alueella tulee välttää kello 17.30-18.30

Lisäksi alueella kannattaa huomioida etenkin lasten kuulonsuojaus. Myöskään koiria ei kannata tuoda paikalle Hornet-esityksen ajaksi.

Lentoesityksen jälkeen Satamatorilla esiintyvät Ilmavoimien soittokunnan ja Rakuunasoittokunnan Big Bandit sekä varusmiessoittokunnan Show Band. Konsertti kestää kello 21:een.

Bändien solisteina nähdään Sakari Kuosmanen ja Johanna Iivanainen.

Matkustajasataman alueella on mahdollisuus tutustua ilmavoimien toimintaa keskiviikkona 14. kesäkuuta jo kello 15 alkaen.