Hotellikaupalla ei vaikutusta suunnitelmiin Kuopionlahden kongressihotellista – Siirto tuo Kuopioon myös uuden ravintolan

Scandic Hotels Oy myi torstaina Kuopion Asemakadulla sijaitsevan Cumulus Kuopio Station -hotellinsa liiketoiminnot Lapland Hotelsille. 141-huoneisen hotellin vetovastuu siirtyy Lapland Hotelsille marraskuun alussa.

Cumulus Kuopion henkilöstö siirtyy Lapland Hotelsin palvelukseen. Liiketoimintojen myyntihinta on noin 940 000 euroa. Cumuluksen kiinteistö on sijoitusyhtiö Capmanin omistuksessa.

– Kuopio on ollut meillä strategiassa jo pitkän aikaa kohde, johon meidän pitää saada hotelli. Kuopio on eläväinen ja kehittyvä maakuntakeskus ja maakuntakeskuksissa meidän tulee olla läsnä, jotta saamme riittävän kattavan hotelliverkoston aikaiseksi. Tilaisuus oli nyt aika ainutlaatuinen, Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta toteaa.

Lapland Hotels on ollut aiemmin mukana keskusteluissa myös Kuopionlahdelle mahdollisesti tulevassa kongressihotellissa. Vuorentaustan mukaan Asemakadulle tuleminen ei tarkoita vielä mitään kongressihotellin suhteen.

– Sitä katsotaan erillisenä kokonaisuutena tämän rinnalla. Tietenkin kokonaisuudesta pitää löytää järkevä lopputulema. Mutta ei tämä missään tapauksessa ole poissulkeva asia, hän pyörittelee.

Cumuluksen siirtyessä Lapland Hotelsille hotellin huoneita ja yleisiä tiloja tullaan remontoimaan ketjun muita kaupunkihotelleja vastaavaksi. Ilmeeseen on tulossa Lapin tuntua.

– Fyysiset puitteet pitää tietenkin ottaa huomioon, mutta se renovoidaan lähtökohtaisesti samantyyliseksi mitä Oulun ja Tampereenkin hotellit ovat. Ravintola on siinä keskeisenä osiona. Siinä tulee tapahtumaan hyvin selkeä ilmiasunmuutos.

Lapland Hotelsin ravintoloissa Lapin raaka-aineet ovat isossa roolissa.

– Kuopion hotellin yhteyteen rakennettavalla ravintolalla pystymme tarjoamaan ihan uudenlaisen vaihtoehdon Kuopion ravintolatarjontaan, Vuorentausta uskoo.

Scandic osti Cumulusta aiemmin pyörittäneen Restelin hotelliliiketoiminnan vuoden vaihteessa. Samalla kaupunkiin syntyi kolme saman hotellioperaattorin omistamaa hotellia. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan vain sillä ehdolla, että Scandic myy yhden Kuopion-hotelleistaan.

– Lapland Hotels Oy on vakavarainen hotellioperaattori, joka sopii erinomaisesti jatkamaan Cumulus Kuopio Stationin toimintaa, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Henkilöauto ajoi ojaan Leppävirralla – kuljettaja vietiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin

Auto rysäytti lyhtypylvääseen Kuopiossa – toinen kaista suljettu liikenteeltä

Savonsanomat.fi-sivulle uusi ominaisuus – taustalla Googlen innovaatiotuki

Katharina Viik: Löysin neljävuotiaana tekemäni sopimuksen – ja menin armeijaan

Mies varasti poliisiveneestä asiapapereita – ajoi myös vaarallisesti poliiseja karkuun

Sprinkleritestaus voi värjätä vettä Julkulassa ja Päivärannassa – varaa vettä häiriöiden vuoksi

Kestävän matkailun edistämistyö alkaa Tahkolla

"Emmä tiiä" oli suosituin tilaus, ravintoloitsija pisti lasten menun uusiksi – narina väheni huomattavasti

Kuopiossa paljastui valehoitaja – syyttäjän mukaan nainen käytti hoitaja-nimikettä luvatta vuosia

Malli kertoi sairaudestaan ensimmäistä kertaa miehelle – spontaani "Hyi ...tu!"-reaktio tuntui pahalta, vaikka mies katui sanojaan heti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.