Hotellikaupalla ei vaikutusta suunnitelmiin Kuopionlahden kongressihotellista – Siirto tuo Kuopioon myös uuden ravintolan

Scandic Hotels Oy myi torstaina Kuopion Asemakadulla sijaitsevan Cumulus Kuopio Station -hotellinsa liiketoiminnot Lapland Hotelsille. 141-huoneisen hotellin vetovastuu siirtyy Lapland Hotelsille marraskuun alussa.

Cumulus Kuopion henkilöstö siirtyy Lapland Hotelsin palvelukseen. Liiketoimintojen myyntihinta on noin 940 000 euroa. Cumuluksen kiinteistö on sijoitusyhtiö Capmanin omistuksessa.

– Kuopio on ollut meillä strategiassa jo pitkän aikaa kohde, johon meidän pitää saada hotelli. Kuopio on eläväinen ja kehittyvä maakuntakeskus ja maakuntakeskuksissa meidän tulee olla läsnä, jotta saamme riittävän kattavan hotelliverkoston aikaiseksi. Tilaisuus oli nyt aika ainutlaatuinen, Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta toteaa.

Lapland Hotels on ollut aiemmin mukana keskusteluissa myös Kuopionlahdelle mahdollisesti tulevassa kongressihotellissa. Vuorentaustan mukaan Asemakadulle tuleminen ei tarkoita vielä mitään kongressihotellin suhteen.

– Sitä katsotaan erillisenä kokonaisuutena tämän rinnalla. Tietenkin kokonaisuudesta pitää löytää järkevä lopputulema. Mutta ei tämä missään tapauksessa ole poissulkeva asia, hän pyörittelee.

Cumuluksen siirtyessä Lapland Hotelsille hotellin huoneita ja yleisiä tiloja tullaan remontoimaan ketjun muita kaupunkihotelleja vastaavaksi. Ilmeeseen on tulossa Lapin tuntua.

– Fyysiset puitteet pitää tietenkin ottaa huomioon, mutta se renovoidaan lähtökohtaisesti samantyyliseksi mitä Oulun ja Tampereenkin hotellit ovat. Ravintola on siinä keskeisenä osiona. Siinä tulee tapahtumaan hyvin selkeä ilmiasunmuutos.

Lapland Hotelsin ravintoloissa Lapin raaka-aineet ovat isossa roolissa.

– Kuopion hotellin yhteyteen rakennettavalla ravintolalla pystymme tarjoamaan ihan uudenlaisen vaihtoehdon Kuopion ravintolatarjontaan, Vuorentausta uskoo.

Scandic osti Cumulusta aiemmin pyörittäneen Restelin hotelliliiketoiminnan vuoden vaihteessa. Samalla kaupunkiin syntyi kolme saman hotellioperaattorin omistamaa hotellia. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan vain sillä ehdolla, että Scandic myy yhden Kuopion-hotelleistaan.

– Lapland Hotels Oy on vakavarainen hotellioperaattori, joka sopii erinomaisesti jatkamaan Cumulus Kuopio Stationin toimintaa, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Nettihuijarin uhrit syyllistyivät itse rahanpesuun – Hovioikeus muutti perusteita, miten vahingonkorvaukset jakautuvat

Siilinjärvi haluaa korottaa pysäköintivirhemaksua

Sisäilmaongelmainen Siilinjärven kunnantalo aiotaan sulkea kesällä lopullisesti

Ahmon koulun väistötiloille tarve suunniteltua pidempään – Vuokrakulut ensi vuonna miljoona euroa

Pasi Patrikainen nimetty Pohjois-Savon ely-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajaksi

Vapaa-ajan asunto palaa Iisalmessa Mankontiellä – ei henkilövahinkoja eikä leviämisvaaraa

Uuteen AMK-valintakokeeseen ilmoittautunut 25 000 hakijaa – Savonialla mukana on kaksi koulutusta

Kuopion apulaiskaupunginjohtajan virka on kolmen kauppa

Mikko ei enää tuuppaa Maria nurin – Lähisuhdeväkivaltaan päästy käsiksi Kuopiossa

Sivupaloasema Kuopion keskustaan: Kiinteistönomistajilta pyydetään tonttitarjouksia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.