Hovi lievensi tuntuvasti raiskaustuomiota

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi suonenjokisen poliisin raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomio annettiin tiistaina.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että 55-vuotiaan miehen tuomioksi riittää alennettu rangaistus, johon kuuluu vuoden ja kymmenen kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus sekä 70 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeus alensi merkittävästi Kuopion käräjäoikeuden viime syyskuussa antamaa tuomiota. Käräjäoikeus tuomitsi poliisin kahdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Hovioikeus myös pienensi käräjäoikeuden määräämiä korvauksia ja harkitsi, että kohtuullinen kärsimyskorvauksen määrä on käräjäoikeuden määräämän 8 000 euron sijasta 5 000 euroa, jotka miehen on maksettava tytölle.

Molemmat oikeusasteet katsoivat toteen näytetyiksi, että mies raiskasi kesällä 1999 tuolloin 15-vuotiaan tytön.

Poliisi itse kiisti raiskauksen. Sen sijaan mies kertoi maanneensa tytön kanssa kesällä 2000, jolloin hän oli 45-vuotias ja tyttö 16-vuotias.

Miehen mukaan tyttö oli vapaaehtoisesti mukana ja tällöin suojaikärajan eli 16 vuoden ylittänyt.

Hovioikeuden rangaistuksen perusteluissa kerrotaan tuomittuun tekoon liittyneen väkivaltaa: Käytettyä väkivaltaa on pidettävä teon laatuun nähden vähäisenä .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Itä-Suomen hovioikeus puolustautuu