Huumejutun päätekijät vankeuteen

Etelä-Savon käräjäoikeudessa viime helmikuussa isossa huumejutussa vankeusrangaistuksiin tuomittujen päätekijöiden tuomiot säilyivät pääosin Itä-Suomen hovioikeudessa.

Sipoolaisen Vladimir Härgisen, 58, kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeustuomio pysyi sellaisenaan. Varkautelaisen Mika Vänttisen, 38, neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomiosta putosi pois neljä kuukautta.

Lisäksi käräjäoikeudessa kahden vuoden tuomion saaneen 46-vuotiaan joroislaisen miehen tuomio aleni yhteen vuoteen ja neljään kuukauteen.

Päätekijät ostivat ison erän metamfetamiinia ja amfetamiinia pääkaupunkiseudulta ja välittivät huumeen Pohjois- ja Etelä-Savoon sekä Oulun seudulle.

Joroislaismies puolestaan toimi välittäjänä aineiden levittämisessä.

Käräjäoikeus tuomitsi juttuvyyhdessä yhteensä 15 henkilöä, joista suurin osa sai lyhyehköjä ehdollisia tuomioita.

Käräjäoikeus katsoi, että huumekauppaa rahoitettiin pohjoismaisilta luottoyhtiöiltä saaduilla lainoilla, jotka oli saatu tekaistuilla auto- ja työkonekaupoilla.

Sen sijaan hovioikeus hylkäsi syytteet petoksista, törkeistä petoksista ja väärennyksistä. Hovioikeus muun muassa katsoi, ettei rahoitusyhtiöille aiheutunut kyseisistä rahoitussopimuksista välittömän taloudellisen vahingon vaaraa.

Näin kaksi vastaajista vapautettiin kokonaan syytteistä.

Lisäksi hovioikeus vapautti muutaman pienemmän tuomion saaneen huumausainerikossyytteistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Varkautelaismies vankeuteen huumekaupoista