Huutokaupalla kerätään varoja uimahyppytorniin Rautalammilla

Rautalammilla järjestetään kesäkuussa hyväntekeväisyyshuutokauppa uimahyppytornin rakentamiseksi. Huutokaupan saapuu vetämään huutokauppakeisari Aki Palsanmäki.

Huutokaupan puuhamiehenä toimiva ravintolayrittäjä Anssi Heikkinen kertoo, että huutokaupassa kaupataan ravintolan ylijäämätavaraa ja kolmen ruokalajin illallispaketti. Myös yritykset ja yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksia huutokauppaan.

- Kaikki myydään ilman pohjahintaa, Heikkinen paljastaa.

Huutokaupasta saadut varat lahjoitetaan lyhentämättömänä Rautalammin kunnalle, jonka toivotaan osoittavan lahjoituksen uimahyppytornin rakentamiseen kuntaan. Uimahyppytorni valikoitui kohteeksi, sillä Heikkinen haluaa tukea nuorten liikuntaa ja urheilua.

- Rautalammilla oli aikoinaan uimahyppytorni, joka purettiin 1990-luvun alussa. Sitä on monta kertaa yritetty saada takaisin, mutta olisiko rahoituksesta kiinni, ettei ole onnistunut, Heikkinen kertoo.

Heikkisen mukaan kuntalaiset muistavat uimahyppytornin edelleen ja se näkyy useissa vanhoissa valokuvissa. Uimahyppytorni myös kuvastaisi Heikkisen mielestä hyvin Rautalammin kuntaa.

- Muistan itsekin, miten mukavaa oli penskana viettää päivät pitkät uimahyppytornilla. Miksei sitä soisi nykypäivän nuorillekin.

Huutokauppa järjestetään Rautalammilla 15. kesäkuuta. Tavaroiden lahjoittamisesta huutokauppaan voi tiedustella Anssi Heikkiseltä.