Hyperhiihtoloma tarjoaa runsaasti kädentaitopajoja lapsille

Talvilomalaiset pääsevät jälleen kokeilemaan uusia harrastuksia ja haastamaan itseään. Kuopion kaupungin järjestämä perinteinen Hyperhiihtoloma sekä Iisalmen IpanaIisalmi tarjoavat tänä vuonna paljon erityisesti kädentaitopajoja lapsille.

Kuopion taidemuseossa voi kokeilla Hummani hei! -näyttelyn ohessa erilaisten hevosten askartelemista. Työpajoja järjestetään torstaina 10.3. ja perjantaina 11.3. kello 14. Erilaisia maskotteja pääsee askartelemaan Petosen nuorisotila Pinarissa keskiviikkona kello 14 ja Nilsiän nuorisotilalla perjantaina kello 11.

Kuopion Käsityöyhdistys Käsillä järjestää päivittäin mahdollisuuden kangaspuilla kutomiseen. Esimerkiksi omaan huoneeseen voi kutoa maton viiden euron päivämaksulla. Tapahtuma järjestetään osoitteessa Vuorikatu 9 C.

Riistaveden nuorisotilalla päivystää maanantaina NukkeTohtori, jonka vastaanotolle voi tuoda repsottavat ja sairastuneet nuket ja pehmolelut. Nuorisotilassa askarrellaan maanantaina aamupäivällä myös talvisia varjonukkeja. Iisalmessa Lastenkulttuurikeskus Lastu järjestää kädentaitojen työpajan kirjastolla maanantaina ja tiistaina kello 10–14.

Sanataideohjaaja Riitta Mäntylä pitää sanataidetuokioita pitkäaikaissairaille lapsille KYSin lasten- ja nuortenosastolle sekä lasten syöpäosastolla. Toimintaa järjestetään niille, ketkä eivät pysty osallistumaan ulkopuoliseen harrastetoimintaan.

Hiihtolomaviikkoon kuuluvat myös useat ulkoilmatapahtumat. Iisalmen Paloisvuorella on tiedossa rastihiihtoa sekä Iisalmen Ladun Hiihtoniilon opastusta keskiviikkona kello 10–12. Kuopiossa Lippumäen uima- ja jäähalliin alle 18-vuotiaat pääsevät luistelemaan, uimaan ja kuntosalille maksutta maanantaista perjantaihin. Myös Kuopio-halli on käytössä ilmaiseksi lomaviikolla.

Varkaudessa ensi viikolla järjestetään kahden päivän mittainen Talvijunnuleiri 6–13-vuotiaille lapsille. Leirillä tutustutaan muun muassa painiin, yleisurheiluun ja lentopalloon.

Puijon Jousi ry järjestää maanantaista perjantaihin jousiammunnan peruskurssin 9–16-vuotiaille. Lauantaina 12.3. Kuopion torilla pääsee puolestaan tutustumaan venäläiseen Maslenitsa-laskiaistapahtumaan. Torilla esiintyy muun muassa venäläinen lasten ja nuorten kansanmusiikkiryhmä Zabava ja tarjolla on pelejä, kisoja ja blinejä.

Vetinen sää voi uhata pilkkikisoja: "Kumpparit kannattaa ottaa mukaan"