Hyväksikäyttäjä perui valituksensa hovioikeuteen

Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa 49-vuotiaan miehen käräjäoikeudessa viime vuoden lopulla saaman tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies tuomittiin puoleksitoista vuodeksi ehdolliseen vankeuteen ja yhdyskuntapalveluun. Hän valitti tuomioistaan hovioikeuteen, mutta peruutti myöhemmin valituksensa.

Vuonna 2003 mies houkutteli 12-vuotiaan tytön nettiseksisuhteeseen tekeytymällä 15-vuotiaaksi pojaksi. Internetin Habbo-hotellissa alkanut suhde jatkui kuusi vuotta.

Mies lähetteli tytölle seksuaalisia viestejä ja sai tämän muun muassa riisuutumaan ja koskettelemaan itseään web-kameran edessä.

Seksuaalinen kanssakäyminen alkoi, kun tyttö täytti 16 vuotta.

Karkumatkalla vuonna 2008 tyttö asui miehen luona Varkaudessa. Tytöllä on todettu Aspergerin oireyhtymä ja hän on pari vuotta ikäistään jäljessä.

Sama mies tuomittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa huhtikuussa vastaavanlaisista rikoksista kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen.

Tuomio tuli lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, joista osa oli törkeitä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä ja kahdesta lähestymiskiellon rikkomisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.