Hyvän mielen päivä on aktiivisten statement

Pieksämäen kauppatorilla pidetään lauantaina 14.5. Hyvän mielen päivä. Se on muutaman aktiivisen asukkaan ideoima tapahtuma paljoine musiikkipainotteisine ohjelmineen.

– Keskustelu sosiaalisessa mediassa oli viime syksynä usein negatiivissävyistä. Aloin pohtia asiaa ja tulin siihen tulokseen, että positiivisuus kantaa, mutta negatiivisuus on sielun syöpä. Se on kuluttavaa ja henkilötasolla raskasta, sanoo tapahtumaa ideoimassa ollut Risto Mykkänen, joka on vasemmistoliiton valtuutettu.

Mykkänen pohti myös sitä, että sosiaalisessa mediassa kirjoitetaan sitä ja tätä, mutta tekoja syntyy aika vähän.

Mykkänen keskusteli hyvän mielen tapahtuman järjestämisestä Terho Häkkisen kanssa. Koska tämän vastuulla on Pieksämäen kauppatorin toiminnan järjesteleminen ja tämä mietti torille tapahtumia, tuli tapahtumasta toritapahtuma.

Tapahtuman avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Soili Moilanen. Ohjelmassa on aluksi kylttityöpaja, jossa tehdään positiivisuutta kuvaavia kylttejä, joita kannetaan hyvän mielen paraatissa. Tapahtumassa valitaan vakuuttavin hyvän mielen porukka sekä vuoden positiivinen pieksämäkeläinen. Torilla myös saa hyvän mielen halauksia.

Tapahtuman juontaa Pieksämäen kyläasiamies Vuokko Jaakkola.