Hyviä uutisia Savon Sanomien lukijoille

Savon Sanomien lehtiuudistus muuttaa joitakin tärkeitä asioita uuden näköisiksi ja siirtää niitä uuteen paikkaan lehdessä. Lehteen tulee lisäksi aivan uusia juttutyyppejä.

Muutokset perustuvat lukijoiden toiveisiin. Lehdentekijöinä tiedämme, että vanhojen asioiden uusi paketointi herättää keskustelua. Savon Sanomia lukee päivittäin yli 160 000 ihmistä: mielipiteitä on monia ja tarpeet erilaisia. Oheen on kerätty navigointiapua uuteen lehteen.

Lukijan sanomat

Lukijan sanomat on edelleen savolaisen sanankäytön tärkein areena. Mielipidesivu kutsuu ottamaan kantaa ja kommentoimaan. Siellä säilyy myös vahva perinne.

Sutkaus, Lukijan värssy, Aikojen takaa, Päivän kysymys, vakavat mielipiteet ja Kuuma linja jatkavat tuttuun tapaan.

Kuvatekstikilpailu on Lukijan sanomissa uusi, tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin julkaistava kilpa, joka haastaa lehden lukijat keksimään oivaltavia lauseita ajankohtaisten lehtivalokuvien ryydittäjiksi.

Verkosta nostettua

Savon Sanomien verkkosivuilla keskustelu käy kuumana aamusta iltaan. Päivän puheenaiheita lainataan lehden lukijoille tiedoksi Verkosta nostettua -palstalle.

Lyhyet uutiset

Asian voi sanoa pitkästi tai lyhyesti. Savon Sanomissa lyhyet uutiset kerrotaan jatkossa entistäkin napakammin. Näin läheltä ja kaukaa tuleville isommille uutiselle ja niiden taustoille jää enemmän tilaa.

Teemat ja plussat

Uudistuksessa Savon Sanomien teemasivut ja tabloid-kokoiset Plus-tuotteet saavat uutta ilmettä. Autot & liikenne -sivusto ehätti ottamaan alkuvuodesta varaslähdön, kun se palasi peruslehden rakenteeseen. Nyt saman tekee Koti ja Asuminen. Peruslehden sisällä oleva suosittu Koti ja Asuminen -osio ilmestyy edelleen lauantaisin. Sen sisältö painottuu aiempaa enemmän rakentamisen sijasta sisustamiseen.

Samalla Savon Sanomat kehittää tabloidina ilmestyvää Plus-perhettään. Torstaina ilmestyy lukijoiden arvioitavaksi ensimmäinen Kuopio Plus. Jatkoa seuraa huhtikuun lopussa. Viime vuonna lanseeratut Yritys ja Talous Plus sekä Eko Plus jatkavat samoin kuin Koulutus Plus, Kesä Plus ja Joulu Plus.

Sää

Säätiedot vaihtavat paikkaa lehdessä. Ne löytyvät jatkossa Päivyrin tapahtumasivulta. Sään ennustaa edelleen Ilmatieteen laitos Savon Sanomien levikkialueelle, koko maahan, Eurooppaan sekä suurimpiin ulkomaisiin kaupunkeihin ja tärkeimpiin lomakohteisiin.

Televisio

Takasivun tv-ohjelmatiedot sijoitetaan uudella tavalla sivun yläreunaan. Samoina aikoina lähetettäviä ohjelmia on näin helpompi verrata keskenään.

Television urheilulähetyksiä koskevat tiedot löytyvät edelleen tuttuun tapaan urheilusivuilta.

Sarjakuvat

Uudistuksessa Aku ja Kamut saavat antaa tilaa uusille tulokkaille. Samoin Fantom poistuu Bengalin viidakkoon.

Tilalle tulevat maanantaista lauantaihin suosiotaan jatkuvasti kasvattava sarjakuvahahmo Fingerpori ja lapsiperheen elämää kuvaava Baby Blues. Sanavalmis Nemi korvaa sunnuntaisin Aku Ankan.

Kommentoi lehden uutta ilmettä