Ihmettelitkö yllättäen hiekoitettuja kävelykatuja Kuopiossa? Tässä syy

Perjantaiaamuna moni kuopiolainen on ihmetellyt keskustan katuja, joihin on levitetty runsaasti hiekkaa, vaikka tiet eivät ole edes jäässä. Hiekkaa on levitetty esimerkiksi pitkin keskustan kävelykatua.

– Teiden hiekoituksella varaudutaan viikonlopun tapahtumiin. Alatorin uusi kiveys oli torstaina todella liukas, niin päätimme laittaa hiekoituksen valmiiksi jo vähän ennakkoon. Tasainen kivi muuttuu nopeasti liukkaaksi, Mestarin kunnossapitotyönjohtaja Jani Kivimäki kertoo.

Lauantaina Kuopion torilla järjestetään joulukauden avajaiset. Samaan aikaan Kuopio-hallilla on Savolaiset suurmarkkinat, ja myös hallin läheisiä kevyen liikenteen väyliä on hiekoitettu. Kivimäki vakuuttaa, että ennakoivasta hiekoituksesta on apua.

– Sunnuntaille on ennustettu jo lumisadetta ja kuura tulee jo nyt äkkiä maahan. Tavallisesti emme varaudu liukkaisiin ennakkoon, mutta nyt nämä tapahtumat vaikuttavat. Pääväylät on hiekoitettu, emme halua, että tapahtumissa sattuu kaatumisia.

Moni on ehtinyt päivän aikana ihmetellä myös sitä, miksi Kuopion torin keskikäytävälle on levitetty hiekkaa, vaikka alueella pitäisi olla myös toimiva lämmitys.

– Siinä kohtaa sattui virhe. Torikäytävälle ei olisi pitänyt hiekkaa levittää, Kivimäki toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Ilmoitukset koronaoireista kasvaneet rajusti Savossa – THL: voi ennakoida uusia tartuntoja

Koko Pohjois-Savo oli helteessä lauantaina – hikisimmät oltavat Vesannolla

Rattijuopot työllistivät poliisia perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä

Marjapoimurista tuli hittituote – Osasta kauppoja poimurit ovat loppuneet, osa saa vielä pieniä eri myyntiin

Oppositiossa toimiminen on turhauttanut kansanedustaja Markku Eestilää – "Vaikuttamismahdollisuuksien vähenemisen tuntee"

Kansanedustaja Markku Eestilä ei iljennyt kulkea ihmisten ilmoilla kohutun käräjäoikeuspäätöksen jälkeen – toivoo nykyhallituksen korjaavan virheen

Koronarokotteen kehittäjä kiirehtii Huoltovarmuuskeskuksen rahoitusta viruslääkkeiden valmistajille

Kymmenen tunnin nostalgiareissu Lentävän Kalakukon hengessä

Ulkojuhlat virkistävät, kun omaisten vierailut ovat vähissä – Kuopion palvelukeskuksissa varaudutaan jo koronasyksyyn

Varkaudessa pyöräilijää puukottanut mies on vangittu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.