Iisalmelaiset puhuivat – parempi yhteys Helsinkiin kiinnostaa

Iisalmen kaupungin suunnittelema kokeilu paremmista kulkuyhteyksistä Helsinkiin etenee. Aiheesta julkaistun nettikyselyn tulokset osoittavat, että hankkeelle on tarvetta, toteaa kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen.

Kesä- ja heinäkuussa avoinna olleeseen kyselyyn vastasi kaikkiaan 211 henkilöä. Heistä 76 prosenttia ilmoitti, että varhaisaamun bussiyhteys Helsinkiin lähtevän junan äärelle tulisi tarpeeseen.

Iisalmen kaupungin ajatuksissa on ollut perustaa uusi bussivuoro Iisalmen ja Kuopion välille. Kokeilussa linja-auto lähtisi Iisalmesta arkiaamuisin hieman kello neljän jälkeen ja olisi perillä Kuopiossa ennen kello 5.35 lähtevää Helsingin-junaa.

Iisalmen kaupunginhallitus linjasi keväällä 2017, että liityntäyhteyttä selvitetään.

– Kyselyn tulos on viesti siitä, että kokeiluyhteydelle on tarvetta. Jatkamme asian selvittämistä ja bussikokeilu tulee uuden kaupunginhallituksen käsittelyyn”, kaupunginjohtaja Ronkainen sanoo.

Kuopion lentoaseman kautta kulkemisesta oli kiinnostunut 58 prosenttia kyselyyn vastanneista. Aikaista bussiyhteyttä Kuopiosta Iisalmeen kaipasi 32 prosenttia vastaajista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Iisalmi suunnittelee parempaa liikenneyhteyttä Helsinkiin