Kosteusvauriosta kärsivän päiväkodin tutkinta syvenee – "Rakennevirheitä on todettu"

Kosteusvauriosta kärsivän iisalmelaisen päiväkoti Simpukan rakenteista on löydetty virheitä. Näin kertoo kaupungin tekninen johtaja Juhani Räisänen.

– Rakennevirheitä on todettu ja niiden laajuutta selvitetään. Ilmanvaihtoa on tarkoitus parantaa nykyisestä tasosta, Räisänen suostuu kommentoimaan.

– Odotamme kuitenkin vielä sisäilma-asiantuntijan virallista lausuntoa. Sitä ennen kaikki asian tämän tarkempi puiminen on spekulointia, hän painottaa.

Päiväkodin sisäilmaa on tutkinut talo- ja korjausrakentamisen asiantuntijayritys. Alun perin yhtiön piti analysoida yhdestä kostuneesta kipsilevystä otetut näytteet, mutta tutkimuksia on sittemmin laajennettu.

Iisalmen kaupungin tilapalveluiden johtajan Kari Nissisen mukaan tarkasteluun on otettu mukaan muun muassa rakennuksen ilmanvaihto.

– Olemme ottaneet rakennuksesta lisää näytteitä ja tutkituttaneet muutamia potentiaalisia riskirakenteita. Osa vaurioiden syistä tiedetään, mutta emme voi kommentoida niitä vielä tarkemmin, Nissinen sanoo.

Tarkempaa tietoa päiväkoti Simpukan vaurioista on luvassa ensi viikolla. Juhani Räisäsen mukaan oletus on, että vauriot ovat paikallisia.

Räisänen pitää selvänä, että mahdolliset korjaustyöt kuuluvat rakennuksen iän vuoksi rakentajalle tai suunnittelijalle.

– Mekin odottelemme, että tutkimukset valmistuvat. Ilman tuloksia emme voi reagoida, rakennustöistä vastanneen Lapti Oy:n aluejohtaja Risto Pekkarinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.