Iisalmessa ihmetellään Korolaisen talon ostohintaa

Iisalmen kaupungin neuvottelema kiinteistön ostohinta niin kutsutusta Korolaisen talosta on huomattavasti suurempi kuin rakennuksen pyyntihinta oli kiinteistönvälittäjällä. Kaupunki on neuvotellut ostohinnaksi 170 000 euroa. Talo oli kiinteistönvälittäjällä myynnissä 60 000 eurolla. 

Tekninen johtaja Juhani Räisänen on joutunut vastailemaan luottamushenkilöille, onko kaupunki maksamassa kiinteistöstä ylihintaa.

- Kiinteistönvälitys myi pelkkää taloa ja 600 neliön tonttia 60 000 tuhannella eurolla ja vieressä olevaa 800 neliön kerrostalotonttia erikseen 180 000 eurolla. Nyt kaupunki ostaa koko kokonaisuuden 170 000 eurolla, Räisänen selvittää.

Niistä muodostetaan yksi 1 400 neliön kokoinen kiinteistö.

Kerrostalotontilla on rakennusoikeutta tuhat kerrosneliömetriä sekä oikeus 150 neliön talousrakennukseen.

- Kokonaishintaa tingittiin alaspäin ja hinta on nyt ihan kohtuullinen, kun lasketaan rakennusoikeuden neliöhintaa, Räisänen sanoo

Osa vuonna 1925 rakennetusta Korolaisen talosta on suojeltu. Rakennusta ja kerrostalotonttia yritettiin myydä erikseen, koska rakennusyhtiöt eivät halua suojeltua huonokuntoista rakennusta vaivoikseen. Kauppoja ei silti syntynyt.

Iisalmen kaupunki aikoo ostaa Korolaisen talon