Iisalmessa viherjytky: 20-vuotias opiskelija äänivyöryllä valtuustoon

Yksi tämänvuotisten kuntavaalien suurimmista savolaisyllätyksistä nähtiin Iisalmessa. Ensi kertaa ehdolla ollut vihreiden Senni Martikainen keräsi kaupungissa kaikkiaan 241 ääntä ja saalisti kirkkaasti paikan valtuustossa.

Martikaisen äänimäärä oli koko kaupungin kuudenneksi kovin. 20-vuotiaan keltanokan edelle tuloksissa sijoittuivat ainoastaan kokeneet Kati Åhman (sd.), Seppo Kääriäinen (kesk.), Iivo Polvi (vas.), Mika Kolehmainen (sd.) ja Anne Roponen (vihr.).

– Satsasin etenkin someen, vaikka kävin vaalipaneeleissa ja -tapahtumissakin sen minkä kerkesin, menestyksestään yllättynyt Martikainen analysoi tulostaan.

– Tein kaiken opiskelijabudjetilla. Suurin investointini oli vaalivideo, jolla on nyt yli 4 000 katselukertaa, hän jatkaa.

Tampereella asuva Martikainen opiskelee yliopistossa hallintotieteitä. Nuoresta iästään huolimatta hän ei ollut Pohjois-Savon nuorin uusi kunnallisvaltuutettu. Esimerkiksi naapurikaupunki Kiuruvedellä valtuustoon valittiin vasta 18-vuotias Heli Tikkanen (kesk).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.