Iisalmi lähenee cityimmeisen paratiisia - säännöt muuttuvat

Jos kaikki menee kaupungin päätöksen teossa suunnitelmien mukaan, kesällä koetaan Ylä-Savossa todellinen Iisalmen ihme.

Iisalmen keskustan kehittämisyhdistys Iiden ry esittää kaupungille, että keskustan alueella ei tarvitse käyttää parkkikiekkoja heinäkuun aikana.

Samalla yhdistys esittää, että torin myyntipöydät olisivat ilmaisia kesäkuun kauppakeskiviikkoina ja heinä–elokuun iltatoripäivinä. Aiemmin pöydät ovat olleet ilmaisia vain iltatoripäivinä.

Kaupungin virkamiehet suhtautuvat parkkikiekkoesitykseen hiukan nihkeästi, mutta esittävät kuitenkin että kiekotonta pysäköintiä voidaan kokeilla ajalla 4.–16. heinäkuuta.

Esitys ilmaisista toripöydistä saa lähtökohtaisesti suopeamman vastaanoton ja virkamiehet kannattavat Iidenin esitystä. Tekninen lautakunta päättää asiasta seuraavassa kokouksessaan.

Toripöytien maksullisuus ja torin huono vetovoima nousi viimeksi esille, kun paikallinen kirpputoriyrittäjä Kalle Koskinen vaati Iisalmen Sanomissa maksuttomia toripöytiä.

– Jos sinne saisi vaikkapa 20 myyjää, se houkuttelisi porukkaa torille. Paikat voisivat olla ilmaisia yhden kesän. Sitten katsottaisiin, oliko se kesä vilkas, Koskinen sanoi lehdessä helmikuussa.

Iiden ry:n ja Iisalmen kaupungin välisen torin ylläpitosopimuksen mukaan Iiden on sitoutunut noudattamaan Iisalmen kaupungin vahvistamia toripaikkojen hintoja. Iiden ry on perinyt ja saanut toripaikkojen vuokratuotot sopimuksen mukaisesti. Ilmaiset toripaikat eivät siis aiheuta tulomenetyksiä Iisalmen kaupungille

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.