Ilkivallasta vakavaa vaaraa Kuopiossa: Maalikehikoita nostettu pystyyn, Molokkeja poltettu

Kuopion kaupunki on huolissaan kaupungin liikuntapaikoilla toukokuussa tehdystä ilkivallasta. Useilla liikuntapaikoilla on tehty vahinkoja, joista on aiheutunut myös vaaraa urheilupaikkojen muille käyttäjille.

Kaupungin mukaan uusin ilmiö on, että jotkut ovat nostaneet metallisia jalkapallomaaleja pystyasentoon yön aikana.

Pystyasennossa maalikehikot ovat huteria ja voivat kaatua päälle, jos joku menee niiden lähelle tai yrittää siirtää maalia oikeaan asentoon.

Kaupunki varoittaa, että maalit voivat pystystä kaatuessaan aiheuttaa vakavia vammoja tai jopa kuoleman kehikon alle jäävälle. Muutamia vuosia sitten kiikkerä maalikehikko kaatui lapsen päälle Varkaudessa niin, että alle jäänyt poika menehtyi.

Lisäksi jalkapallokentillä on toistuvasti ajettu autolla. Sama ilkivallanteko on toistunut jo useina vuosina ja on kaupungin mukaan nykyään yleistä.

Autolla ajaminen kentällä ei välttämättä aiheuta samanlaista vaaraa kuin jalkapallomaalien nostaminen pystyyn, mutta autolla rälläämistä aiheutuu vuosittain huomattavat korjauskustannukset, jotka lopulta katetaan verovaroista.

Kävelijät olivat jäädä mäkihyppääjien alle

Varsinaisia vaaratilanteita on kaupungin mukaan sattunut jalkapallokenttien lisäksi Puijon hyppyrimäessä.

Viime viikolla kaksi henkilöä käveli Puijon mäkien alastulorinteessä, kun vauhdinottotornissa oli jo mäkihyppääjiä tulossa hyppäämään.

Kaupungin mukaan tuurilla tapauksessa vältyttiin vahingoilta ja kävelijät saatiin rinteestä pois ennen kuin mäkihyppääjät tulivat tornista alas. Hyppääjien vauhdit ovat kovia ja törmäys kävelijään voi aiheuttaa vakavia vammoja molemmille.

Puijon hyppyrimäki on myös kesäkäytöstä ja luvaton oleskelu rinteessä tai tornissa on kielletty. Kuopion kaupunki haluaa myös muistuttaa, että alastulorinteissä kielto on ehdoton.

Hyppyrimäessä järjestetään erikseen ilmoitettavina ajankohtina tapahtumia, jolloin alastulorinteessä kiipeily on sallittua.

Kaukaloiden töhriminen on kallista

Kaupungin liikuntapaikkapalveluiden mukaan Kuopiossa tehdään vuosittain ilkivaltaa myös töhrimällä kaukaloita, rakennuksia ja sähkökaappeja, pudottelemalla tavaroita hyppyrimäistä sekä polttamalla Molok-syväkeräysastioita.

Kaikista näistä vahingonteoista aiheutuu merkittäviä kustannuksia: Kuopion kaupungin arvion mukaan kaupungille aiheutuu yli 200 000 euron kustannukset ilkivallasta joka vuosi. Lisäksi osa liikuntapaikoista on korjausten ajan poissa käytöstä.

Kaupunki on ilmoittanut uusimmasta ilkivaltavyörystä poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Sivupaloasema Kuopion keskustaan: Kiinteistönomistajilta pyydetään tonttitarjouksia

Avoin varhaiskasvatus halutaan säilyttää – Siilinjärven sivistyslautakunnassa tiukka äänestys

Paloisten koulun lakkautussuunnitelmat kaatuivat lautakunnassa

Näkökulma: Aila Meriluoto 1924–2019 – Tiesitkö, että tälle lastenkirjaklassikolle Meriluoto antoi suomennoksen

Alaikäisen pojan rauhoittamiseen tarvittiin neljä poliisia, vartija, sylkysuojahuppu ja etälamauttimet

Työttömyys laski Etelä-Savossa eniten Pieksämäen seutukunnassa

Kuopion koulusurman hoitoon neuvoteltu valtiolta apua

Kaksi nuorta miestä kaahasi kilpaa Iisalmen keskustassa – toiselle yli tonnin sakot

Kuopion vankilan johto joutuu oikeuteen – Ammattirikollinen sai 14 kannetta käsiteltäväksi oikeuteen

Suomalaistutkimus: Hyönteiset palaavat vielä ruokapöytiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.