Ilo ja valo täytti Savilahden – tuhannet kuopiolaiset puuhasivat eri toimintapisteissä ja tutustuivat varikon mystiseen luolastoon

Nelivuotias Elli Vänttinen maalaa venettä Yliopistonrannassa Savilahdessa. Vene saa vihreän sävyn Ellin pensselistä.

Myös isoveli Eino osallistuu veneen maalaukseen. Äiti Anne Lappalainen katselee vieressä.

Kolmikko osallistui lauantaina Kuopion Savilahdessa järjestettyyn Iloa & valoa -tapahtumaan tuhansien muiden kuopiolaisten kanssa.

– Alpakat ja koirat taisivat olla niitä mukavimpia kohteita, Anne-äiti kertoo lasten puolesta. Skeittiparkkikin kiinnostaisi.

Entisen asevarikon luolat kiinnostivat kuopiolaisia. Kuva: Tuire Punkki
 

Iloa & valoa -tapahtuma järjestettiin nyt toisen kerran.

Tapahtuman järjestäjiin kuulunut Kuopion kaupungin kehitysasiantuntija Veera Lintula kertoo, että viime vuoden kokemukset rohkaisivat järjestämään tapahtuman uudestaan.

– Tavoitteena on tuoda kuopiolaisille ”rento ja rouhea” iltapäivä. Kuopiolaisten lisäksi muualta tulleille opiskelijoille tämä on hyvä tapa tutustua Kuopioon ja kuopiolaisiin.

Tapahtumapisteitä oli Yliopistonrannassa, entisen varikon alueella, Savisaaressa sekä skeittiparkissa.

Erilaisen toiminnan lisäksi esiteltiin Savilahden alueen tulevia suunnitelmia. Alueen kehittäminen on lähivuosien suurin hanke Kuopiossa.

Savilahteen on tulossa 2020-luvulla jopa 35 000 eri toimijaa. Alueelle nousee asuntoja, opiskelutiloja sekä työpaikkoja.

Veera Lintula toivoo, että Iloa & valoa -tapahtumasta saadaan alueelle perinne.

 

Markku Hämäläinen ja Jaakko Isokangas tutustuivat Varikon luolaston maagiseen ilmapiiriin tyttäriensä Inka Hämäläisen ja Milja Isokankaan kanssa.

Markku Hämäläisestä on mielenkiintoista tutustua paikkaan, joka aiemmin oli tuntematon ja suljettu.

– Samalla voi katsoa, millaisia suunnitelmia kaupungilla tälle alueelle on. Jo ennakolta kävin netistä katsomassa kaupungin suunnitelmia.

Luolaan tutustumisen lisäksi ihmiset saivat tutustua valo- ja ääniteokseen ja osallistua valotaide-työpajaan.

Taphatumassa esiintyi myös Juice-bändi, jossa musisoivat muun muassa Matti Sariola (vas.), Jaakko Kosunen sekä Jukka Mönkkönen. Kuva: Tuire Punkki
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Yrittäjät, piispa ja Kuopion kaupunginjohtaja keskustelivat yrittäjiä kurittaneesta keväästä – Tukea oli saatavilla, mutta kaikki eivät uskaltaneet hakea sitä

Ilmoittautuminen kansalaisopistoon alkoi rynnistyksellä – suosituimmat kurssit täyttyivät jo aamupäivällä

Veronpalautukset toivat vilskettä kauppoihin niin paljon, ettei kodinkoneliikkeestä ehditty asiaa kommentoimaan – "Veronpalautukset aktivoivat, kun ne tulevat tilille"

Kysely: Saitko veronpalautuksia? Mihin käytät rahan? Onko elokuu hyvä maksuaika?

Oikeus vangitsi 31-vuotiaan varkautelaismiehen epäiltynä puukotuksesta

Essoten alueella on kymmeniä koronavirukselle altistuneita

Savolainen maajussi Antti, 26, herättää hylättyjä autonraatoja henkiin – Youtube-sarjasta tullut nopeasti yllätyshitti

Yrittäjät ja kirkko pohtivat tänään, mitä ne voisivat oppia toisiltaan koronakriisissä – Katso suora lähetys tilaisuudesta tästä

Korona kuritti julkista liikennettä – työmatkalaisten ja koululaisten odotetaan helpottavan tilannetta

Omaisuus- ja huumerikokset kasvoivat viime vuodesta – Poliisi hämmästelee ihmisten helppouskoisuutta nettipetoksissa – "Sitä välillä ihmettelen, etteikö tämä oppi mene perille"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.