Influenssa kaatoi Kuopion kotihoidon henkilökunnasta lähes joka viidennen sairauslomalle - RS-viruksen takia vierailuja rajoitettu

Kuopion hoivapalvelujen asiakkaita ja henkilökuntaa on influenssan lisäksi sairastunut myös RS-viruksen takia. Henkilökunnasta noin 15–17 prosenttia eli lähes joka viides on sairaana kussakin työvuorossa.

Asiakastyö on järjestetty poissaolojen takia sijaisvoimin tai sisäisin järjestelyin. Kuopion kaupunki tiedottaa, että tilanteesta huolimatta kaikki asiakkaat palvellaan ja kriittiset tehtävät hoidetaan. Palvelussa voi kuitenkin olla viivettä ja ei-kiireelliset työt saatetaan joutua siirtämään myöhempään ajankohtaan. Tilannetta seurataan kaupungin hoivapalveluissa ja kotihoidossa.

Tämänhetkisen tiedon mukaan kotihoidon asiakkaista 17 on sairastunut influenssaan.

Kuopion palveluasumisessa Puijonlaakson osasto 1:ssä on myös RS-virusta kolmella asukkaalla. Sen vuoksi vierailua osastolle on rajoitettu. Muissa asumisen yksiköissä on yksittäisiä asiakkaiden ja henkilökunnan sairastumisia.

RS-virus on flunssavirus, joka pienillä lapsilla ja vanhuksilla voi aiheuttaa muun muassa vakavan alempien hengitysteiden tulehduksen tai keuhkokuumeen.