Invalidiliiton ja Bovallius-säätiön koulutus yhteiseen osakeyhtiöön

Invalidiliiton ja Bovallius-säätiön koulutustoiminnot fuusioidaan ja ne siirretään uuteen, alkuvuodesta 2017 perustettavaan osakeyhtiöön.

Uusi yhteinen oppilaitos aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa.

– Resursseja yhdistämällä on tavoitteena turvata jatkossakin laadukas ammatillinen erityisopetus ja sen saavutettavuus, sanoo S. ja A. Bovalliuksen säätiön toimitusjohtaja Mia Sarpolahti.

Invalidiliitto omistaa uudesta osakeyhtiöstä 57 prosenttia ja Bovallius-säätiö 43 prosenttia. Uuden oppilaitoksen nimestä järjestetään nimikilpailu keväällä 2017.

Validia Ammattiopiston päätoimipaikka on Järvenpää ja Bovallius-ammattiopiston päätoimipaikat ovat Jyväskylä, Pieksämäki ja Turku. Molemmilla oppilaitoksilla on myös alueellista koulutusta useilla paikkakunnilla.

Validia Ammattiopiston vuotuinen kokonaisopiskelijamäärä on 600 ja Bovallius-ammattiopiston 530.

Pieksämäellä Bovallius-ammattiopistolla on järjestämisluvan perusteella 140 koulutuspaikkaa. Opetusta oppilaitos antaa Itä-Suomessa myös Mikkelissä ja Savonlinnassa.

– Toimitilat Pieksämäellä pysyvät säätiön hallussa ja oppilaitos vuokraa niitä. Irtain opetuksen käytössä oleva omaisuus siirtyy osakeyhtiölle, Sarpolahti kertoo.

Koulutustoiminnan lisäksi Bovallius-konserniin kuuluvat Bovallius-Palvelut Oy ja Bovallius-Kiinteistöt Oy. Invalidiliitto-konserniin kuuluvat myös Validia Kuntoutus, Asuminen ja Ammattiopisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.