Iso muutos Kuopion joukkoliikenteeseen: bussien sijainnin näkee nyt reaaliaikaisesti netissä

Kuopion seudun joukkoliikenteen Vilkun nettisivuilla on otettu käyttöön bussien reaaliaikainen seuranta. Käytännössä sivuilta näkee suoraan, missä kohdassa linja-auto on tulossa ja siten ennakoida paremmin oma lähtöaika pysäkille.

Linjoilla 4–40 ja 71–75 liikennöivissä busseissa on ollut marraskuusta 2017 lähtien paikannuslaite, joka tuottaa tiedon bussin sijainnista reaaliaikaisesti. Paikannuslaitteiden tuottaman sijaintiedon avulla on laskettu aikatauluennusteita, joiden avulla matkustaja saa tiedon siitä, monenko minuutin kuluttua bussi on oman pysäkin kohdalla.

Reaaliaikaiset aikataulutiedot ovat nyt käytössä Vilkku-reittioppaassa, Googlen karttapalvelutiedoissa, Kuopion kaupunkialueen ja matkakeskusten pysäkkinäytöillä, bussit kartalla -palvelussa sekä pysäkkiaikataulut-palveluissa.

Kuopion seudun joukkoliikenteen reaaliaikaisen paikkatiedon tuottamisesta vastaa tamperelainen Mattersoft Oy, jonka kanssa Vilkku teki sopimuksen lokakuussa 2017. Paikkatietopalvelun piirissä on tällä hetkellä noin 90 Kuopion seudun alueella liikennöivää linja-autoa. Palvelua laajennetaan tulevaisuudessa myös Vilkun maaseutuliikenteeseen.

Vilkun reaaliaikainen kartta löytyy täältä.

Lentoaseman palveluihin reaaliaikainen parannus – "Erityisesti kansainväliset asiakkaat ovat tottuneet"

Bussiaikataulujen seuraaminen helpottuu Kuopion seudulla: Nämä pysäkit saavat diginäytöt

Kuopion seudun Waltti-matkakortin lataaminen nettikaupassa helpottuu