Itä-Suomen kolaritiestä viimein mutkat suoriksi

Valtatie 5:n mutkia vedetään suoriksi 42 miljoonalla eurolla, esittää valtiovarainministeriö ensi vuoden talousarviossaan. Parannustyöt on tarkoitus aloittaa ensi vuonna, ja valmista pitäisi tulla 2011.

Viitostiellä on Mikkelin ja Lusin välillä edelleen yhteensä parikymmentä kilometriä kapeaa ja mäkistä osuutta, jolla sattuu vuosittain useita henkilövahinkoja vaativia kolareita.

Pääkaupunkiseudun kehäradan rakentamiseen valtiovarainministeriö esittää valtion rahaa 404 miljoonaa euroa. Valmistuttuaan kiskot veisivät Helsingin rautatieasemalta lentokentälle puolessa tunnissa.

Esityslistalla on myös Pietarsaaren meriväylän syventäminen yhdeksästä metristä 10,5:een. Kaivaminen maksaa kahdeksan miljoonaa euroa.

Perustienpitoon budjetissa on varattu 510,6 miljoonaa euroa, josta 15 miljoonaa on osoitettu pikkuteiden ja siltojen ylläpitoon puukuljetusten takia. Perusradanpitoon rahaa riittäisi 303,1 miljoonaa euroa.

Valtiovarainministeriö pudotti esityksestään pois kolme hanketta, jotka liikenne- ja viestintäministeriö olisi halunnut aloittaa ensi vuonna.

Ilman rahoitusta jäivät Helsingistä Vaalimaalle vievä moottoritie, Seinäjoen ja Vaasan välisen radan sähköistäminen ja Kilpilahden uusi tieyhteys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tiepiiri: Tienpito kärsii budjettiesityksestä