Itä-Suomen poliisilla juhannuksen aikana yhteensä 676 tehtävää ja alueella yksi hukkunut – Poliisi tiedottaa juhannuksen olleen tavallista hiljaisempi

Itä-Suomen poliisille kertyi juhannuksen aikana yhteensä 676 tehtävää, joista 328 sijoittuivat aattoyölle.

Tehtävistä 278 sijoittui Pohjois-Savoon ja niistä 146 tapahtui aattoyönä. Etelä-Savossa tehtäviä oli 242, joista aattoyönä tapahtui 105 ja Pohjois-Karjalassa tehtäviä oli 156, joista aattoyönä tapahtui 77.

Poliisi tiedottaa, että poliisitoiminnallisesti juhannuksen aattoyönä hälytystehtävien määrä oli "normaali", mutta kokonaisuudessaan juhannus oli tänä vuonna hieman normaalia hiljaisempi. Pohjois-Karjalassa aattoyönä tehtävämäärään vaikutti yön aikainen kova ukkosmyrsky, joka hiljensi juhlimista.

Hukkuneita Itä-Suomessa sunnuntaiaamuun mennessä yksi henkilö, kun Mikkelissä Etelä-Savossa noin viisikymppinen mies hukkui varhain sunnuntaina, kertoo poliisi. Mökkeilemässä ollut seurue oli lähtenyt aamulla veneilemään ja palattuaan mökille, seurue oli löytänyt vantaalaisen miehen hukkuneena rantavedestä. Mies kuului samaan seurueeseen. Paikalle hälytettiin ensihoito, pelastus ja poliisi, mutta miehen pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään.

Itä-Suomen poliisilaitoksen tutkintaan kirjattiin juhannuksen ajalta tutkintailmoituksia laidasta laitaan. Rattijuopumuksia kirjattiin yhteensä 29 kappaletta, joista törkeitä rattijuopumuksia oli 13 kappaletta. Myös hurjastelijat työllistivät poliisia ja tutkittavaksi kirjattiin viisi törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista. Näiden lisäksi vesiltä kirjattiin yksi vesiliikennejuopumus.

Väkivaltarikosten osalta juhannus oli Itä-Suomessa myös melko surullinen, koska kaiken kaikkiaan tutkintaan kirjattiin 40 erilaista väkivaltarikosta. Vakavimpina rikoksina näistä poliisi tiedottaa Lieksassa epäilty törkeä pahoinpitely, Joensuussa törkeä raiskaus, Siilinjärvellä törkeä ryöstö, Pieksämäellä törkeän pahoinpitelyn yritys ja Joensuussa ryöstö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Muokattu 23.6.2019 klo 11:35. Juttuun lisättiin lisätietoja hukkumisesta.

Juhannuspäivä sujui rauhallisesti Pohjois-Savossa – Pelastuslaitos sai eniten hälytyksiä sähkölinjoille kaatuneista puista

Juhannusjuhlinta jatkui aattoa maltillisemmin – vesillä kaikkiaan viisi kuolemaa, liikenteessä kaksi

Itä-Suomen poliisille kertyi 492 tehtävää juhannusaattona – Tiedotti tehtävistä Twitter-tilillään: "Poliisi kehoittaa pitämään juhannustaikoja tehdessä yleisellä paikalla housut jalassa"