Itä-Suomen yliopisto jatkaa etäopetusta koko syksyn

Itä-Suomen yliopisto aikoo jatkaa etäopetusta myös syksyllä. Yliopiston mukaan vain välttämätön opetus järjestetään lähiopetuksena syyslukukaudella 2020.

Välttämätön opetus on esimerkiksi laboratorio-opetus, kenttäkurssit ja välttämättömät harjoittelu sekä muu opetus, jota on mahdoton tai vaikea järjestää etänä.

Myös uusille opiskelijoille järjestetään lähiopetusta heidän sitouttamisekseen oppiaineeseen ja yliopistoyhteisöön. Uusien opiskelijoiden orientaation kaikille yhteiset osuudet järjestetään kuitenkin etänä.

Lähiopetus organisoidaan turvallisuudesta huolehtien.

Yliopisto ei lähetä yhtään vaihto-opiskelijaa maailmalle syksyllä eikä ota vastaan muualta tulevia vaihtareita. Kv-maisteriohjelmille suositellaan etäopetusta. Yleisiä tenttejä ei järjestetä tenttisalitentteinä syyslukukauden aikana.

Suurin osa yliopiston henkilöstöstä jatkaa etätöissä kesän ajan. Myös tutkimusta tehdään toistaiseksi enimmäkseen etätyönä. Henkilöstö palaa kampukselle vaiheittain, ensimmäiset juhannuksen alla. Elokuun alusta alkaen yksikköjen henkilöstö palaa töihin siten, että yliopiston tiloissa työskentelevien henkilöiden määrä ei ylitä puolta normaalista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Turun, Oulun ja Itä-Suomen yliopistojen tohtoripromootiot siirretään ensi kevääseen

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa kaikille avoimen kurssin koronavirustapausten jäljitykseen

Itä-Suomen yliopisto aloittaa toimintojensa palauttamisen toukokuun puolivälissä

Yliopisto uusii epäonnistuneen etäpääsykokeen

Itä-Suomen yliopisto sulkee ovensa tiistaina kello 16 ja siirtyy kokonaan etäopiskeluun